Minden csalódott Star Wars-rajongó fellélegezhet, véget ért Az akolitus, a nap ezután is minden reggel ugyanúgy felkel majd, és a kenyér sem lesz olcsóbb. Egyúttal úgy néz ki, lassan felkészülhetünk a következő stroke-ra, ugyanis a sorozat készítője, Leslye Headland már tárgyalt a fejesekkel arról, hogy milyen elképzelései vannak a folytatással kapcsolatban. Hogy szükségünk van-e erre, az már egy másik kérdés, mindenesetre a rajongókat a fináléban feltűnt két cameo-szereplő sem nyugtatta meg – hogyan is nyugtathatta volna, mikor mindkettőjüket csak néhány másodpercre láthattuk, az egyiket, pontosabban Yoda mestert ráadásul csak hátulról, egy snitt erejéig. A barlanglakó Darth Plagueisről már írtuk korábban, viszont most kiderült, hogy az ikonikus Jedi megszerzése igazi embertpróbáló feladatnak bizonyult a Lucasfilm Star Wars branddel kapcsolatos óvatossága miatt.

7776bf60063ae0504e7afca410ceec58-600x338.jpg

Leslye Headland showrunnernek tényleg meg kellett küzdenie érte, de amúgy végig a terv része volt. Nagyban köszönhető neki, hogy ez összejött. A Lucasfilm nagyon-nagyon védi a brandjét, igencsak ügyel arra, hogy mi történik a karaktereivel. Vannak más sztorik is, amelyek fejlesztés alatt állnak a Lucasfilmnél, szóval mindennek passzolnia kell mindenhez. Kell, hogy a dolgoknak értelme legyen” – mesélte az utolsó rész rendezője, Hanelle M. Culpepper az Inverse-nek.

És ha már Headland amúgy is a második évaddal pedálozik, ha már lúd, legyen kövér alapon Culpepper azt is megemlítette, hogy kolléganőjéhez hasonlóan ő is szeretne folytatást, hiszen, ahogy mondta, bőven van még sztori a tarsolyukban, amit el akarnak mesélni.