Az akolitus jött, látott, és hatalmas vihart kavart a Star Wars-rajongók körében, a "leszbikus űrboszorkányoktól" kezdve a félmeztelen gonoszon át egészen a Csillagok háborúja alapjainak megcsúfolásáig, de ha mindezektől el tudunk vonatkoztatni (NEM!) vitathatatlanul volt egy-két érdekes eleme, pl. annak felvetése, hogy milyen hátránnyal járhat, ha egy szupererővel bíró szervezet kinevezi magát a béke őrének. No de térjünk is rá a fináléra, amit remélhetőleg már mindenki látott, aki erre a cikkre kattintott.

Aki viszont még nem, és meg akarná nézni, annak külön szólunk, hogy:

 VIGYÁZAT SPOILER-VESZÉLY!

Valószínűleg minden hardcore rajongó - aki még nézte a sorit - a szívéhez kapott kb. az epizód harmadánál, amikor Darth Fog és Osha elhagyták az előbbi főhadiszállásaként szolgáló ismeretlen bolygót (Bal'demnic?), majd egy árny jelent meg a barlangban. Már a keze is árulkodó volt, de a készítők szemből is megmutatták nekünk, hölgyeim és uraim, ő nem más, mint Darth Plagueis, a Bölcs, akinek tragédiáját már jól ismerhetjük A Sith-ek bosszújából. Ő az a Sith nagyúr, aki képes volt befolyásolni a midikloriánokat, ezzel életet teremtve, önmagát pedig lényegében halhatatlanná téve. Igen ám, de aztán tanítványának fogadta Sheev Palpatine-t, a többi pedig már történelem... 

Valljuk be, nem gondoltuk volna, hogy élőszereplős formában pont Az akolitusban debütál majd, de ha másért nem, legalább emiatt pozitívan gondolhatunk vissza a sorozatra. Csak aztán nehogy Az akolitus 2. évadban folytassák a sztorit, hanem kapjon inkább egy önálló sorozatot. Vagy pont, hogy ne? Ti mit gondoltok?