A Gyűrűk Ura-előzménysorozata, A Hatalom Gyűrűi kezdettől fogva megosztó volt, sőt, a Tolkien-rajongók nagy része konkrétan ízekre szedte az első évadot, mivel az szerintük nem úgy mesélte a Másodkor történetét, ahogy azt az író munkásságához méltó módon kellett volna. A második szezon augusztus végén érkezett meg, azonban úgy tűnik, a nézők nem feledkeztek meg a negatív visszhangokról, mivel a sorozatnak több száz millió perccel visszaesett a nézettsége, és A tökéletes pár című, Nicole Kidman főszereplésével készült Netflix-dráma könnyedén maga mögé is utasította a produktumot. De ez még csak a hab a tortán…

A Luminate nevű elemző nemrégiben közzétett statisztikája szerint A Hatalom Gyűrűi szeptember 6. és 12. között nagyjából 372 millió perces nézettséget produkált, tehát összesen ennyi időt töltöttek el vele a Prime Video nézői. Ez csupán a top 10 negyedik helyére volt elég, a Hollywoodi ingatlanosok nyolcadik évada, A mormon feleségek titkos élete és A tökéletes pár is megelőzte a sorozatot. Azonban ez csak a dolog egyik fele. A másik az, hogy egy héttel korábban még 764,7 millió percet töltöttek el a nézők a szériával, amihez képest a 372 millió perces nézettség mintegy 51%-os visszaesést jelent. Ami alapján akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a második évad első három része nem igazán jött be a nézőknek. Az új szezon tripla epizóddal startolt augusztus 29-én, a negyedik rész szeptember 5-én jelent meg, és a fent taglalt statisztikába már az ötödik rész is belefért, ugyanis az 12-én került fel a Prime Video felületére.

Persze a dolgot némiképp árnyalja az, hogy a Luminate csak az Egyesült Államokat vizsgálja, plusz az Amazon nemrég leközölt egy másfajta adatot is, miszerint A Hatalom Gyűrűi második évadát az első 11 napban világszerte összesen 40 millióan követték.

A borítókép forrása: Variety