Ennek ellenére a legtöbb gazdinak még sincsen fogalma arról, hogy mégis mitől lesz egy eledel hipoallergén. 

Tegyük tisztába a fogalmat!

Egy száraz kutyatáp akkor nevezhető hipoallergénnek, ha a benne megtalálható nagy mennyiségű állati eredetű fehérje csupán egyetlen forrásból származik, és főleg olyan állatok húsából, amelyekkel a kedvenced ritkábban találkozik. A kutyák többségénél ugyanis általában a csirke megemésztése szokott gondot okozni.

Bár nem mehetünk el szó nélkül a gabonaallergia mellett sem, amely majdnem minden negyedik kutyát érinti. Még annak ellenére is, hogy az ebek a háziasítás során többé-kevésbé képessé váltak a gabonákban lévő keményítő lebontására.

Ezért is alkotta meg például a Julius K9 az Isapet száraz kutyaeledel kínálatában is kapható Professional Grain Free névre hallgató tápcsaládját, amelynél a márka egyedülálló módon a kutyák természetes anyagcseréjét vette figyelembe.

Sőt, a benne megtalálható termékeket még értékes gyógynövény-komplexszel és glükozaminnal is ellátta az immunrendszer támogatása és a mozgásszervek védelme érdekében. 

A városi kutyáknak készült táp

Mivel ez esetben a kedvencünk általában jóval kevesebbet tud mozogni, mint a kertes házban élő társai, így nagymértékben ki van téve az elhízásnak. Ezért is gondoltunk arra, hogy kipróbáljuk a Julius K9 City dog tápok valamelyikét, amelyek sovány fehérjét, azaz kacsát és más szárnyast tartalmaznak, és azt kell hogy mondjuk, nagyon is bevált. 

A segítségével hatékonyan kontrollálni tudjuk a testsúlyát, ráadásul a benne lévő körtének köszönhetően még olyan hasznos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is hozzá tudjuk juttatni a szervezetét, mint B1-, B2-, C- és E-vitamin, a folsav, a foszfor, a niacin és a kálium.

httpsisapethu-2024-februar-cikk3.jpg

Ha kutyaiskolába jár a kutyusod

Amennyiben a kutyád kutyaiskolába jár, akkor érdemes inkább a Julius K9 Utility Dog tápok valamelyikét választani, amelyek bárány-, lazac- és vaddisznóhúsos változatban kaphatók. 

Mindegyik kiváló minőségű fehérjék nagyszerű forrása, amelyre az ebeknek az aktivitásukból eredően nagy szükségük van, hiszen természetszerűleg ki vannak téve a sérülésveszélynek és az ízületi problémáknak.

De mindemellett egyébként megtaláhatók még bennük az állat fizikumát támogató és a koncentrációját elősegítő vitaminok és gyógynövények is. 

Extra tanács a cikk végére

Ha fogalmad sincsen, hogy a kedvencednél mégis mi válthatja ki az allergiás tüneteket, akkor érdemes belekezdened az eliminációs diétába, amely ugyan sok időt vesz igénybe, és szigorú elkötelezettséget igényel, de rendkívül hatékony, ha betartod a "játékszabályokat"!

A lényege dióhéjban, hogy az alapoktól kell felépíteni a kutya étrendjét, amely egy új fehérje, valamint maximum egy szénhidrát energiaforrásból áll, és ki kell zárni a lehetséges allergén összetevőket.