Matt Reeves 2022-es Batman-filmjében számos ikonikus gonosz tűnt fel a képregényekből, olyanok, mint Macskanő, Pingvin és Rébusz, mi több, egy rövid jelenet erejéig még Jokert is láthattuk. A legtöbb rajongó szerint kellő tudatossággal és alázattal sikerült mozivászonra álmodni ezeket a karaktereket, és mivel maga az alkotás is hatalmas sikert lett, érkezik a folytatás, azonban azt egyelőre még nem tudni, hogy kik lesznek majd a történet antagonistái.

A rajongók persze serényen találgatnak, az egyik ezzel kapcsolatos elmélet az, hogy – mivel Matt Reeves korábban elárulta a Collidernek, hogy a film eseményei télen játszódnak majd – Mr. Fagy lesz a szerencsés befutó. A figura hosszú pályafutást mondhat magáénak a DC-univerzumban, a mozivásznon azonban csak egyszer szerepelt, mégpedig Arnold Schwarzenegger tolmácsolásában, Joel Schumacher Batman és Robinjában. Azt a filmet a fanok többsége még a tér-idő kontinuumból is kitörölné (ma már az Osztrák Tölgy is letagadja), noha azóta is rengeteg poén és mém köthető hozzá. Bár egyelőre csupán pletyka az egész, mindenesetre Schwarzenegger fia, Patrick közzétett egy posztot a Twitteren, reagálva Reeves kijelentésére, hogy a The Batman 2 télen játszódik majd. „Jön a jégember!” – írta Patrick a poszthoz.

Mindez persze apja Batman-univerzumbéli szerepvállalásának köszönhetően kapott nagyobb visszhangot, bár Matt Reeves 2022-ben tett nyilatkozata is tovább erősíti a teóriát: „Egész egyszerűen vonz a dolgok földhözragadt változata. Szóval igazán érdekes kihívást jelentene számomra, hogy megpróbáljam kitalálni, miként hozzam be a világba például Mr. Fagyot, akinek fantasztikus története van, nem igaz? Úgy vélem, hogy neki is van egy földhözragadt sztorija, amely nagyon erős és nagy potenciált rejt magában.”

Borítókép forrása: Comic Book Extra