A The Batman 2 gonosztevőiről egyelőre még nem érkezett semmi biztos infó, azonban a pletykák szerint egy színész máris esélyes lehet Kétarc szerepére – ennek hatására egy rajongónak máris határozott elképzelései vannak arról, hogyan kellene kinéznie a karakternek.

Matt Reeves 2022-es filmjének a folytatása jelenleg a kezdeti szakaszban áll, szóval a fanok még sokáig találgathatnak arról, hogy ezúttal kikkel néz majd szembe a Sötét Lovag. Tavaly felröppent egy pletyka arról, hogy a stúdió Josh Hartnett-et akarja Kétarc szerepére, akit nyilván senkinek sem kell bemutatni, minden Batman-rajongó pontosan tudja, hogy kiről van szó. Hivatalos megerősítés azóta sem érkezett a dologról, bár közben Hush és Clayface is felmerült, mint potenciális gonosztevő. Egy művész azonban most készített egy képet, amelyen Hartnett látható Kétarcként, igazodva a Matt Reeves-féle Batman-univerzum realisztikus és földhözragadt hangvételéhez.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jaxson Derr (@jaxsonderr) által megosztott bejegyzés

Jaxson Derr a munkálatok során a Black Mirror ötödik évadának harmadik részéből merített, amelyben Hartnett is feltűnt, valamint ihletőforrás volt még Mike Marino sminktervező munkássága, aki Colin Farrell-féle Pingvin megalkotásáért is felelt. „Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen megértetik, milyen epikusan nézne ki egy Kétarc-dizájn Josh Hartnett-en” – írta Derr, és a kép alatti kommenteket olvasva konstatálhatjuk, hogy a műve nagyrészt pozitív fogadtatásra találta rajongók között.

Egyesek úgy gondolják, hogy a karakter eme ábrázolása megoldja a korábbi Kétarc-verziókkal kapcsolatos problémákat, tehát a szája megégett és sebes, de az állkapcsa és a fogai nincsenek szabadon. Míg mások szerint, noha A sötét lovag című filmben látható Kétarc Aaron Eckhart alakításában összeségében működött, mégis inkább Derr elképzelését preferálják, mivel azon a véleményen vannak, hogy Nolan túlságosan igyekezett visszaadni a figura képregényes kinézetét, és ezért végül egy kicsit túlzásba is esett.

A The Batman 2 lehetséges gonosztevőiről szép listát írtak a rajongók: mivel Reeves nemrégiben megerősítette, hogy a folytatás eseményei télen játszódnak majd, Mr. Freeze feltűnése is logikus lenne, de ha így lesz, akkor több mint valószínű, hogy az ő karakterét is újraértelmezik, hogy jobban idomuljon a 2022-es Batman által felvázolt szellemiséghez.

Attól függetlenül, hogy Kétarc élőszereplős formában már felbukkant a Mindörökké Batmanben és A sötét lovagban, Hartnett castingolása komolyan felkeltheti az érdeklődést a karakter új változata iránt. A színész mostanában határozottan a reneszánszát éli, olyan nagyvolumenű filmekben szerepelt, mint az Oppenheimer, valamint A csapda, szóval talán Reeves is szeretné meglovagolni a sztár megújult népszerűségét.

A The Batman 2-öt a tervezik szerint 2026. október 2-án mutatják be a mozikban.

A borítókép forrása: CBR