Matt Reeves 2022-es Batman-filmje zajos kritikai és anyagi sikert aratott, így nem is volt kérdés, hogy ezt bizony folytatni kell. A második rész a jelenlegi ütemtervek szerint 2026. október 2-án érkezik, és noha eddig még nem derültek ki róla fontosabb részletek, a rendező az SFX Magazine-nak tett friss nyilatkozatában elcsepegtetett pár apró érdekességet a jelenleg is forgatás alatt álló folytatásról.

Számomra az volt az egyik legfontosabb, hogy fogjam ezeket a mindenki által jól ismert mitikus figurákat, és olyan formában jelenítsem meg őket a vásznon, hogy Gotham városa a való világból valónak érződhessen. Lehet, hogy egy kicsit kacérkodtunk a fantasztikus elemekkel, de soha nem léptük át azt a képzeletbeli határt. Értem ezalatt azt, hogy az egész meglehetősen földhözragadtnak érződik. De ez nem jelenti azt, hogy a nézők nem láthatják azokat a karaktereket, akiket imádnak. Sőt, pontosan őket szeretnénk megmutatni nekik. Pl. Gentleman Ghost túlságosan elborult ötlet ahhoz, hogy találni lehessen egy olyan módot, amivel működhetne a filmünkben, de ettől függetlenül mindig szórakoztató belegondolni abba, hogy hogyan lehetne ezeket a fantasztikus irányba elmozdult karaktereket átültetni az általunk megteremtett realisztikusabb világba.

Való igaz, a premier ugyan még messze van, de nemsokára ismét fejest ugorhatunk Reeves Batman-univerzumába, ugyanis szeptember 19-én startol a nyolc részes Pingvin-sorozat, amelyben a Sötét Lovag nem bukkan fel, viszont a jövőre érkező második felvonás sztorija ott veszi majd fel a fonalat, ahol a Collin Farrell főszereplésével készült széria véget ér. Ami a The Batman 2-öt illeti, a rendező azt is elmondta, hogy nagyjából mit várhatunk majd a folytatástól.

Ahogyan haladtunk előre a munkával, folyamatosan megosztottuk a forgatókönyvet a DC-vel, akik nagyon izgatottak a projekt kapcsán. Ez egy eposzi történet lesz, ami még mélyebbre hatol a mindent átitató korrupcióban, és olyan irányba is elmegyünk vele, amiről az első részben Bruce Wayne még csak (rém)álmodni sem mert. Ennek az iránynak a magjait már az első részben elhintettük, és ezt bontjuk ki még jobban olyan módon, hogy azzal egyben bemutatjuk a karaktere eddig soha nem látott oldalait is. Batman folyamatosan harcol ezekkel az erőkkel, de egyszerűen soha nem tudja teljesen kiűzni őket. Szóval a következő filmben ebben merülünk el egy kicsit mélyebben.

Akik ismerik a képregényeket, azoknak nyilván rögtön a Baglyok Bírósága ugrik be Reeves fenti nyilatkozatáról, ami a füzetekben egy több száz éve működő aljas szervezet, akik a háttérből irányítják egész Gothamet. Ez a koncepció még passzolna is az első rész irányvonalához.