Úgy néz ki, hogy 2024 most már egyértelműen a DC-rajongók éve: idén jelent meg a Bruce Timm és J.J. Abrams hathatós közreműködésével készült Batman-rajzfilmsorozat, a Caped Crusader első évada, nemsokára a Joker: Kétszemélyes téboly is befut Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével, szeptember 19-én, azaz holnap pedig elstartol Matt Reeves 2022-es Batman-mozijának a spinoff-szériája, a Pingvin, amelyben Colin Farrell visszatér Oswald Cobblepot, a piti gotham-i gengszter bőrében. Az alkotás lényegében ott veszi fel a fonalat, ahol a film letette, és a címszereplő saját történetét követhetjük nyomon, ahogy 8 epizód alatt a bűnös város alvilágának csúcsára tör.

Ebből adódik a kérdés, hogy a 2022-es Batman ismerete vajon szükség-e ahhoz, hogy értsük, mi történik a Pingvinben. Reeves rendezése nemrégiben került fel a Maxra, így elvileg semmi akadálya annak, hogy újrázzuk a kritikailag és anyagilag is rendkívül sikeres filmet, azonban a direktor szerint akkor sincs ok az aggodalomra, ha esetleg nem láttuk az említett művet, a Pingvin sztorija önmagában is tökéletesen megáll a saját lábán. „Az a helyzet, hogy abban a tekintetben, hogy egy nagyszabású krimiről beszélünk, a Pingvin olyasvalami, ami elmélyíti a dolgokat. De az igazság az, hogy mindenkinek meg kell tudnia állnia a saját lábán. Batman is megtud és a Pingvin sorozat is megtud” – nyilatkozta Reeves.  

Persze ebből egyenesen következik, hogy a sorozatban nyilván bőven lesznek majd utalások a Batman eseményeire, különös tekintettel a gotham-i maffiavezér, Carmine Falcone meggyilkolására, amelynek következtében véres és brutális hatalmi harc alakul ki a városban, amit természetesen a sorozat is be fog mutatni. Ettől függetlenül nem kell kétségbeesni azoknak, akik nem látták a mozifilmet, viszont érdekli őket a Pingvin.

Reeves emellett arról is beszélt, hogy a tervek szerint Colin Farrell a The Batman 2-ben is visszatérhet Pingvinként, noha a színész nemrégiben azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül játszaná el ismét a dörzsölt gengsztert.

A borítókép forrása: CBR