Azonban nem csupán az ebek, de a cicák számára is léteznek ízletes falatkák, viszont ezek szerepe alapvetően más, mint a kutyák esetében. Cikkünkben elmondjuk, hogy miért és hogyan adhatsz a cicádnak jutalomfalatot.

Létezik speciálisan cicáknak készült jutalomfalat?

Bizony, ez így van! A TopDogMarket jutalomfalatok kínálatában macskáknak készült termékeket is találhatsz, így bátran kedveskedhetsz a kis szőrgombócodnak. Azonban ugyanúgy, mint a kutyák esetében, itt is oda kell figyelni arra, hogy milyen falatkát adsz neki, mindezt pedig milyen alkalomból és nem mellesleg milyen mennyiségben.

Miért adjunk ilyen csemegéket a macskánknak?

A cicának alapvetően nem azért adunk jutalomfalatot, hogy megtanítsuk valamire. Hiszen tudjuk, hogy ezek az állatok milyen öntörvényűek, mennyire kedvük szerint cselekednek és azt is, hogy inkább vagyunk mi az ő szolgálói, mint fordítva. Míg egy kutya örömmel hajtja végre a parancsainkat, addig a cicánktól maximum egy megvető pillantást kaphatunk a próbálkozásainkra. Így aztán ezek a jutalomfalatok inkább a macska egészségét, mintsem a taníttatását szolgálják. Persze néhány egyed nagyon szívesen hajt végre különböző mutatványokat, ezért, ha kitartó vagy és a kedvenced is vevő rá, akkor nyugodtan megpróbálkozhatsz ezzel is!

httpswwwtopdogmarkethu-2023-december-cikk2.jpg

A cica jutalomfalatok fajtái

Ezek a termékek tehát az állat egészségét szolgálják, valamint segítik a kötődést. Ennek érdekében többféle jutalomfalat is kapható, melyek egy-egy adott területre fókuszálnak. A macskák folyamatosan tisztogatják a bundájukat, vagyis nyalják a szőrüket. Ennek következtében szőrt nyelnek, melyek összegyűlhetnek a bélben és akár elzáródást is okozhatnak. A speciális szőroldó jutalomfalatok megakadályozzák azt, hogy a lenyelt szőr összecsomósodjon és a gombócba összeállt szőrt feloldva elősegítik annak távozását.

A vitaminos falatkák

Ezek a termékek segítenek megőrizni az állat egészségét, a bennük lévő vitaminok ugyanis erősítik az immunrendszert, ezáltal ellenállóbbá teszik a macskát a kórokozókkal szemben. Többféle ízben is kaphatók, a csirkés, lazacos, kacsás, barbeque ízű, sajtos finomságok ellenállhatatlanok a cica számára.

A szájhigiéné biztosítása

A macska ragadozó, húsevő állat és ez bizony a leheletén is érződik. A fogain fogkő keletkezhet, ami még érdekesebbé teszi a szájszagát. A fogápoló jutalomfalatok segítenek eltávolítani a lerakódott fogkövet és kalciummal, taurinnal védik az állat egészségét. Rágás közben természetes módon tisztítanak, a cicák pedig nem tudnak ellenállni az ízletes falatoknak, melyek a hátsó fogakra is hatásosak.

A jutalomfalat kiváló megoldás ahhoz, hogy kedveskedj a cica számára, emellett pedig az egészségét is megóvd.