Microsoft Explorer egér tesztAz igazi újdonság a gyártó ígérete szerint, hogy az elektronikus rágcsáló csaknem bármely felületen csusszanva tökéletesen működik. Az egér bekapcsolásakor Szabó  László egykori bűnügyi televíziós műsora jut eszünkbe, ugyanis erős kék fénnyel világít az alja -– ez szerencsére hamar kialszik, mert hosszú távon rendkívül zavaró lenne.

Az új egér vezeték nélkül, egy USB-s egység segítségével működik, így kezünket nem zavarja feleslegesen például játék közben a heves mozgásoknál az ide-oda tekergő kábel. Praktikus megoldás, hogy ezt az USB-s egységet be lehet pattintani az egér aljába, így amikor szállítjuk a gépet, nem vész el az apró kis alkatrész.

Az egeret sokféle felületen és játékkal kipróbáltuk. A F.E.A.R. 2 tesztjekor precízen és jól működött, ami sokat jelent, hiszen az egerek igazi próbáját a belső nézetes lövöldözős játékok jelentik. A World of Warcraft sem fogott ki rajta: a játékos-játékos elleni csatározások során könnyedén vette a rágcsáló az akadályokat. Van egy speciális WoW-os egérpadom, amelyen más egérnél is precízebb mozgást eredményez: itt az Explorer egyenesen hasított.

Microsoft Explorer egér tesztAz egér igazi próbája azonban különféle felületek tesztelése volt, hiszen ezzel reklámozza a Microsoft. Eleinte a különböző egérpadokat cserélgettem: már ott szimpatikus volt, hogy nem volt semmilyen különbség, mert nekem régebbi egereim között voltak olyanok, amelyek csak bizonyos egérpad típusokat „szerettek”, másféléken furán mozogtak. Aztán következtek az elborultabb felületek: göcsörtös, régebbi asztal, régi típusú parketta, konyhacsempe, átlátszó üveg stb. Egyedül legutóbbinál, az átlátszó üvegfelületen adta meg magát az egér, de ezt szándékosan próbáltam ki, mert a gyártó direkt figyelmezteti is rá a vevőt, hogy itt nem használható az egér. Szóval tényleg szinte mindenféle felületen remekül csúszkál az Explorer, a kérdés már csak az, hogy az átlagfelhasználónak erre mennyire van szüksége?