A Microsoft SideWinder X6-ot amellett, hogy kifejezetten játékosoknak szánták, használhatjuk az irodánkban is. A tasztatúra számos előnyéhez tartozik, hogy a numerikus billentyűzetet csatlakoztathatjuk a szerkezet jobb vagy bal oldalához is, de az sem hátrány, hogy a masina egyszerre 4 gomb lenyomva tartását teszi lehetővé.

SideWinder egér és billentyűzet

A játékosok valószínűleg értékelni fogják, hogy az egész billentyűzet világít, pontosabban a programozható gombok borostyánsárga színben pompáznak, míg minden más pirosan izzik, kivéve a leggyakrabban használt W A S D gombokat, amik egy kicsivel fényesebbek a szoba sötétjében.

Már korábban említettem, hogy a numerikus részt átpakolhatjuk egyik oldalról a másikra, de azt nem, hogy ez játék közben átalakítható egy "macro paddá", amely akár 90 makró tárolására is képes, illetve saját billentyűkombinációkat is rögzíthetünk az "In-game macro record" funkcióval.

A Quick Launch billentyűvel egy gombnyomásra elérhetjük a Windows Vista Games Explorert, ahol hozzáférhetünk a számítógépen tárolt játékokhoz, a kiemelt helyen elhelyezett médiagombokkal pedig többek között a hangerőt és a háttérvilágítást szabályozhatjuk.

A Sidewinder X6 2008. október 1-től lesz megvásárolható, 17 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.



SideWinder egér és billentyűzetA játékosbillentyűzethez egy játékosegér is dukál, és jó választás lehet a szintén a Microsoft készítette SideWinder X5. Ez a gyors, tartós, kilenc gombos egér speciálisan játékosok számára lett tervezve.

Az egérnek 2000 DPI-s lézeres motorja van, aminek az érzékenységét akár játék közben is állíthatjuk a 6 érzékenységi fokozatnak köszönhetően. A játék közbeni teljesítménynöveléshez még a „gyorsfordulás” nevű beépített makró is hozzájárul, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy kontrollálják a játékban a mozgás korlátait.

Csak úgy, mint a korábban említett billentyűzet esetében, ennek az egérnek is van gyorsindító gombja, amivel Windows Vista Games Explorert érjük el, valamint öt programozható gomb is a rendelkezésünkre áll. Ezekhez aztán az egérhez mellékelt programmal egyedi makrókat is rendelhetünk, hogy ez egeret a játékokon kívül is produktívan használhassuk.

A szerkezet tulajdonságai közé tartozik még, hogy 7,080 képet tud feldolgozni másodpercenként, hogy 20G-s gyorsulást bír ki maximálisan, valamint, hogy tízmillió kattintásra van szavatolva.

A SideWinder X5 2008. október 10-től lesz megvásárolható, 13 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.