Vágjunk is bele!

A value bet kifejezést azokra a fogadásokra használjuk, amelyeknél a megtett tippünk valószínűsége nagyobb, mint a fogadóiroda által kínálat szorzó esélye. Matematikai oldalról megközelítve: az az egynél nagyobb érték, amely a fogadóirodák által adott érték, a szorzó és az esemény valószínűségének szorzata.

Miért éri meg a value fogadással foglalkozni?

Erre a legjobb példaként azt tudnánk említeni, amikor az OH Sports profi tippadó weboldal előfizetőjeként kaptunk egy 8.50-es nyerő tippet, amelyre nem véletlen pakoltak fel 4 egységet is. 

Tisztában voltak azzal, hogy a játék menetéhez képest a fogadóirodák által kínált szorzó nevetségesen magas volt, és ahogy várták, az esélyesebb csapat be is húzta a győzelmet, amellyel elég szép summával gazdagították a pénztárcánkat.

https-ohsportshu-2024-januar-cikk1.jpeg

De napjainkban is akadtak olyan ki-ki meccsek, amelyeket az irodák magas oddsokkal kínáltak fel, mi pedig köszönjük szépen, lecsaptunk rájuk. Ilyen volt például a weboldal Made in Brasil előfizetésén keresztül érkező 11-es nyerő tipp a Manicore - Atlético Amazonense meccse.

Persze nem minden value bet nyer automatikusan, de ahogy az OH Sports Kompániában is szokás mondani, “ha folyamatosan az ilyen tippeket püfölöd, akkor garantáltan profitot fogsz termelni”.

Hogyan mérheted a saját value-teljesítményedet?

Miután megkötötted a fogadásodat, hasonlítsd össze az akkori szorzót a zárószorzóval, ami a beérkező fogadáskötések hatására alakul ki! Abban az esetben pedig, ha az odds esik, akkor tényleg value-t sikerült találni. Ennek következtében ugyanis a bekövetkezés esélye is növekszik.

Természetesen egy mérkőzésből nem lehet következtetéseket levonni, így mindenképpen arra kell törekedni, hogy az említett számokat hosszú távon nyomon kövesd, és mindegyiket felírd. Ha azt látod, hogy magasabb a megrakott odds, mint a záró, akkor nagyobb eséllyel haladhatsz a profit felé. Ellenkező esetben viszont ne lepődj meg, ha hosszú távon veszteséget termelsz.

De igazából a hosszú távú gondolkodás minden egyéb fogadási típus esetében fontos, hiszen ha csak mindig az adott pillanatban akarsz nyerni, annak körülbelül annyi értelme van, mint egy sorsjegy lekaparásának. Várod a csodát, de közben pontosan tudod, hogy semmivel sem leszel beljebb a kaparás végén.

Reméljük, hogy ezzel a kis írásunkkal sikerült átfogó képet adni a value fogadásról. Ha netalántán maradtak volna kérdéseid vele kapcsolatban, akkor keresd bátran a fentebb említett weboldal munkatársait, akik igyekeznek majd minden szükséges információval ellátni.