A Huawei kutatást végzett Kanadában és kilenc európai országban - köztük Magyarországon -, ahol azt vizsgálták, hogy milyen veszélyek fenyegetik leginkább az okostelefonokat. 

mennyire-vigyaznak-a-magyarok-a-mobiljukra.jpg

A válaszadók 69 százaléka nem tudja elképzelni életét a telefonja nélkül, de hogy ki mitől tart a legjobban, az már változó.

  • 30%-nak a legnagyobb félelme, hogy elhagyja a készülékét vagy ellopják azt, és illetéktelen kezekbe kerülnek a bizalmas adataik.
  • 17% tart attól, hogy valamilyen hiba folytán a tárolt adatai és fotói eltűnnek.
  • 16% a készülék elejtésétől és a képernyősérüléstől fél leginkább.

A magyarok 32%-a egyébként leginkább egyszer betörte már a telefonja kijelzőjét, 75% azonban még soha nem cseréltette azt ki, a megkérdezek közül ugyanis majdnem mindenki azt gondolta, hogy a kijelzőcsere túlságosan drága.

Mindezek ellenére a felhasználók közül sokan nem védekeznek a sérülés ellen: 25% nem tartja tokban a mobilját és fóliával is csupán 50% védi, a megkérdezettek közül pedig csupán 11% kötött valamilyen biztosítást. A telefontulajdonosok többsége úgy véli, hogy a gyártóknak strapabíróbb készülékeket kellene készíteniük, a megkérdezettek 78%-a fogalmazott meg ilyen véleményt.

huaweiszervizposztinfografika.png