Pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy a Paramount stúdió újrafeldolgozást tervez Arnold Schwarzenegger 1987-es klasszikusából, A menekülő emberből. A Stephen King regényéből készült film egy disztópikus, sötét jövőt mutat be, amelyben a gazdaság összeomlott, az éhező-lázongó tömegeket pedig diktatórikus rendőri erőszak-szervezetekkel igyekeznek féken tartani. Ennek egy másik eszköze A menekülő ember című tévéshow, ahol elítélt bűnözők menekülnek a műsor sztárjainak számító vérszomjas vadászok elől. Ha túlélik a játékot, akkor új életet kezdhetnek – legalábbis elvileg. Az Osztrák Tölgy egy Ben Richards nevű rendőrt alakít, aki nem engedelmeskedik a hatalomnak, ezért börtönbe zárják, majd szökése után elkapják, és végül ő maga is a műsorban találja magát.

msdrumatr003.jpg

A film mérsékelt anyagi siker lett és vegyes kritikákat kapott, azonban idővel, főleg a nosztalgia párás szemüvege miatt felfedezte magának a közönség, és igazi szórakoztató retro-élménnyé vált. A remake-et Edgar Wright fogja rendezni, a főszerepben korunk egyik legnagyobb feltörekvő sztárja, Glen Powell domborít. A projektet az idei Las Vegas-i CinemaConon jelentették be hivatalosan, és most konkrét premierdátumot is kaptunk hozzá. Eszerint A menekülő ember új verziója 2025. november 21-én érkezik meg az amerikai mozikba, szóval kicsivel több, mint egy év múlva.

A készítők azt ígérik, hogy a film sokkal hűségesebb lesz a regényhez, ami egyébként még az 1987-es filmnél is sokkal brutálisabb és véresebb volt, rendkívül éles társadalomkritikával. Érdekesség, hogy Stephen King könyvének fiktív jövője 2025-ben játszódik, tehát pontosan abban az évben, amikor a remake debütálni fog a nagyvásznon.

A képek forrása: Collider