November 19-én meleg fogadtatásban részesültek a Microsoft asztali játékgépének tulajdonosai, ugyanis közölte a rendszer, hogy márpedig most frissítené a gépet a vadonatúj élményeket nyújtó kezelőfelületére. Vártuk már, és szerencsére minden remekül sült el, melyből a legkiemelkedőbb az új avatar rendszer, no meg a teljesen megváltoztatott dizájn és felépítés. Persze azért a PS3-hoz hasonlatos HDD-re való telepítési lehetőség sem elhanyagolandó.

Ennek lényege, hogy mindenki egy teljesen egyedi karaktert hozhat létre, hasonlóan a Simsekhez (csupán itt orrnyereg méretet már nem lehet beállítani), mely avatárként funkcionál az Xbox Live profilhoz. A barátlistán minden partner ezzel a kis figurával látszik, akit itt létrehozott -- ha valakik éppen együtt játszanak, akkor ketten vagy többen állnak ugyanazon játék előtt. A funkciók nagy része megegyezik a korábbiakéval, bár a Microsoft szeretné elkezdeni bővíteni azon játékok listáját, melyekbe ezen újdonsült avatar karakterekkel játszhatna a játékos -- három ilyen már van...

Megjelent az új Xbox 360 dashboardMegjelent az új Xbox 360 dashboardMegjelent az új Xbox 360 dashboard

A Live Marketplace is átalakult, jobban tagolva és listázva a benne rejlő termékeket, úgyhogy örömünk valóban felhőtlen, rengeteg új élmény egészíti ki szórakozásunkat. Már az is tényleg jópofa, ahogyan karakterünket állíthatjuk össze, illetve változtathatjuk bármikor. Egy szó, mint száz, ha valaki elfelejtette volna az eseményt, irány a Live, és frissítsen, a többi Xbox tulajnak meg úgysem mondtam újat. Azért ide, a cikk aljára, kipakoltam jó néhány képet az új dolgokról!