A következő cikkben segítünk neked, hogy biztosan ne maradjon ki semmi a szórásból, valamint elárulunk egy plusz tippet is, aminek a segítségével sokkal ritkábban kell majd teljes vízcserét alkalmaznod.

Miért kell egyáltalán ennyit foglalkozni a vízzel?

A masszázsmedence vizét bizonyos időközönként óhatatlanul le kell cserélni, de annak érdekében, hogy ezt minél ritkábban kelljen megtenned, érdemes odafigyelned a víz rendszeres tisztán tartására. Mivel a víz kémiai egyensúlya kimondottan érzékeny, bármilyen szennyeződés vagy kórokozó ki tudja azt billenteni. Ha pedig ez bekövetkezik, az nagyon komoly kockázatokat hordoz magában.

spat.jpeg

Már tervben van, hogy beszerzel egy jakuzzit a családnak, de még nem sikerült megtalálnod a tökéletes darabot? Válogass a SpaTrend legjobb minőségű masszázsmedencéi közül, hogy együtt tudjátok kipihenni a vízben ülve a mindennapok fáradalmait!

Milyen a víz, amikor nem tiszta?

Természetesen nemcsak akkor van baj, ha különböző fizikai szennyeződéseket látsz a vízben. De többnyire azzal kezdődik. Valamilyen idegen anyag kerül be, ami elősegíti a gombák és algák szaporodását, ez pedig biofilm képződéséhez vezet. A biofilm több szempontból is káros, hiszen veszélyt jelent a fürdőzők egészségre, valamint a teljes szűrőberendezésben is kárt tud tenni. Nem szabad megfeledkezni arról az esetről sem, amikor bealgásodik a víz és elég csúnyán elszíneződik, de akár a medence falát is megfoghatja.

Mit érdemes tenni?

A legjobb, amit tehetsz, az a megelőzés. Amennyiben heti szinten csak néhány percet szánsz arra, hogy a medence vizéről gondoskodj, akkor már garantálható, hogy sokkal kevesebbszer kell majd teljes vízcserére adnod a fejed.

A különböző vegyszerekkel el tudod kerülni az algásodást vagy a biofilm képződését is, de a legjobb, ha teljesen elé mész a dolgoknak egy medenceporszívóval. Ha minden medencehasználat után eltávolítod a behurcolt kavicsokat, ágakat, egyéb növényi részeket, vagy haj- és szőrszálakat, akkor nagyon sok elváltozást meg tudsz előzni. Ez alkalmanként maximum 5-10 percet vesz igénybe, cserébe viszont igazán hosszan megőrzi a medence vize az egyensúlyi állapotát.

Mi a baj a teljes vízcserével?

Aki már csinált ilyet, az többnyire nem szeretni ezt a feladatot. Kicsit hosszadalmas, de feltétlenül szükséges. Csak nem mindegy, hogy milyen rendszerességgel. Ha minél inkább el tudod nyújtani a két teljes vízcsere közötti időszakot, azt a Föld is meghálálja, hiszen mostanra már nyilvánvaló tény, hogy az édesvízkészleteink fogyóban vannak, érdemes óvatosan bánni a használatukkal.