A Wii U egyik legnagyobb tisztázatlan kérdése még mindig a kontroller és a gép közti kommunikáció maximális távolsága és körülményei. Azt tudjuk, hogy a gép elvileg még a klotyóról is képes streamelni a képet, na de mi van akkor, ha mi egy nagyobb, családi házban élünk?

Nos, az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket maga Ivata Szatoru válaszolta meg az Iwata Asks legfrissebb epizódjában. A cégelnök elmondta, hogy a Wii U GamePad létezése kész csoda, mert mikor nekiálltak a periféria megtervezésének, még az olyan apróságok is gondot okoztak, mint a fejjel lefelé tartott tablet -- a mérnökök ezt azzal magyarázták, hogy mivel a Wii U és a kontroller rádióhullámok segítségével kommunikálnak, a víz nagyon könnyen blokkolja e jeleket, s mivel a testünk 70%-a víz, a készülék kapcsolófelületét pont leárnyékolja. Szerencsére ezt azóta kiküszöbölték, és igen, a Wii U GamePad a ház több pontján működik.

De persze csak akkor, ha nem masszív vasbetonból álló falakkal vesszük körül magunkat. Ivata igyekezett óvatosan fogalmazni: az, hogy a kontrollert milyen messze vihetjük a lakásban, annak anyagsűrűségétől függ. Magyarra fordítva ez nagyjából annyit tesz, hogy egy panellakásban a Wii U minden bizonnyal szuperál majd, ám egy téglaépítésű, vastag falakkal megtámogatott ház már komoly nehézséget okozhat neki.