Pár nappal ezelőtt az EA egyik vezető pozíciót betöltő alkalmazottja a LinkedIn profilján üzemelő blogszerű felületen azt írta, hogy mind az Xbox One, mind pedig a PlayStation 4 egy teljes generációval megelőzi a jelenleg kapható csúcskategóriás személyi számítógépeket. Ezt nyilván nagyon sok, a PC mellett elkötelezett játékos furcsán nézte, hiszen az addig rendben, hogy az új gépek erősek, de azt már egyáltalán nem találták igaznak, hogy az elérhető legjobb, legerősebb komponensekből összeállított gépet lepipálja holmi konzol, nyolc mag meg sok memória ide vagy oda.

A témával kapcsolatos beszélgetések az ilyenkor megszokott sűrű hülyézésből álltak, a konszenzus pedig az lett, hogy az EA fejlesztőjének nincs igaza, csak valami marketingdumát akar legyömöszölni a torkunkon. A tájékozott játékosok tehát nem vették ezt a maszlagot, de nem csak ők, hanem az ipar egyik nagy neve is átlátott a szitán, s ország-világ előtt egyenesen marhaságnak nevezte a kijelentést.

Az Epic Games nagykutyájáról van szó, Mark Reinről, aki Twitteren reagált a pénteken elhangzottakra (valószínűleg csak azért most, mert a hétvégén az Egyesült Államokban nemzeti ünnep volt). Üzenetében azt mondta, hogy nagyon messze áll az igazságtól az a kijelentés, miszerint az új konzolok egy generációval a csúcs-PC-k előtt járnak; az ugyan tényleg igaz, hogy a felépítésük jobb, de a teljesítmény terén mindenképpen hátrébb szorulnak. Megjegyezte, hogy talán Rajat Teneja erre a felépítésre gondolt, de a lényeg az, hogy nemcsak a felhasználók nem értenek egyet az  Electronic Arts munkatársával, hanem egy befolyásos szakember sem.

xbox-one.jpg

Xbox One -- Megjelenés: 2013 Q4