Újabb strigulát húzhatunk az egyre terebélyesebb, “régen minden jobb volt” listánkra, ugyanis közel 30 esztendő eltelte után a Nintendo nyugdíjazza, vagyis finoman fogalmazva, új pozícióba küldi Super Mario eddigi szinkronszínészét, akitől már annyi emlékezetes és felidézhető dialógust kaptunk. Charles Martinet állítólag új kalandba kezd, legalábbis saját szavai szerint, ami részben Marióhoz köthető, csak nem a videójátékokban, hanem a világot járva, hogy a rajongók örömére tegyen, bármit is jelentsen ez az új szerepkör.

charles-martinet-super-mario-nintendo-chris-pratt-luigi-szinkronhang-szinesz-1.jpg

(Képek: Deadline és NBC News)

Sok rajongó egyébként már a Super Mario Bros. mozifilmnél is nehezményezte, hogy Charles Martinet szerepét a Galaxis őrzőiből is ismert Chris Pratt vette át, most pedig úgy tűnik, hogy ez egy új korszak kezdete volt, amivel sokak kedvence abszolút a kispadra került, sőt még onnan is el lett üldözve hot-dogot árulni a lelátóra.

charles-martinet-super-mario-nintendo-chris-pratt-luigi-szinkronhang-szinesz-2.jpg

A Nintendo részleteket is közölt, miszerint a Super Mario Wonderben már új tehetség szólal meg "Mario és/vagy Luigi" szerepében. Arra a kérdésre, hogy Martinet miért nem lehet többé Mario hangja, a Nintendo szóvivője azt nyilatkozta, hogy "ezt a döntést számos tényező gondos mérlegelése után hozták meg". Majd hozzátette, hogy "A Super Mario Bros. Wonderben Mario és/vagy Luigi karakterének szinkronszínészeit a játék stáblistáján fogjuk feltüntetni, ezért az a kérésünk, hogy mindenki várja meg a játék megjelenését."

Te mit gondolsz? Hiányozni fog Charles Martinet hangja? Vagy szerinted is ideje volt leváltani és pihenőre küldeni a már idősödő szinkronhangot?