• 2022. június 21-én debütál Jordan Peele Nem című horrorja
  • Főszerepben Daniel Kaluuya (Fekete PárducJudas and the Black Messiah)
  • Megérkezett az első magyar előzetes

Jordan Peele a Tűnj el!, a Mi és az Alkonyzóna után ismét a horror műfajában kalandozik. Noha történetéről – szerencsére – magyar előzetese sem sokat árul el, a Nem (Nope) első teasere már feltárta az alapszituációt. Egy afroamerikaiak üzemeltette lófarm üzemeltetőit követjük, akik annak a fekete férfinek a leszármazottjai, aki Eadward Muybridge 1878-as forradalmi jelentőségű, mozgóképet imitáló fotósorozatán látható.

Az újonnan kiadott ajánlóban kontextusba helyezhető szituációkat nem, inkább a rendezőre jellemző erős szimbólumokat és misztikus képeket látunk. Feltételezhetően valamilyen sötét természetfeletti erő sújtja majd a helyieket a cselekmény során. A hivatalos leírás szerint hőseink annak a kaliforniai szurdoknak a lakói, amely tanúja egy hátborzongató felfedezésnek.

mv5botyxotcwndytngnmys00mmvllwi0ymmtzjcyzmy5owjjowrkxkeyxkfqcgdeqxvyntk5ntqzndiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Magyarországon július 21-én debütál a Nem. A főszereplőket Daniel Kaluuya (Tűnj el!, Judas and the Black Messiah), Keke Palmer (A Wall Street pillangói) és az Oscar-jelölt Steven Yeun (MinariOkja) alakítják. Ti beültök majd a moziba?