Lipcse 2007: Deep Silver játékkínálatA Koch Media családjába tartozó „mélyezüst” divízió (hivatalos megfogalmazásban: a médiamogul prémiumcímkéje) egyik nagy érdeklődést jelentő címe minden bizonnyal az új Anno 1701 add-on lesz, melynek végre tudjuk a címét is: The Sunken Dragon. Sajnos sokkal többet egyelőre nem, de a kiállítás után már okosabbak leszünk. A másik, általam szintén tűkön ülve várt cucc a Secret Files 2, mely a remekül sikerült kalandjáték, a Secret Files: Tunguska folytatása, és sajna erről is csak ennyi a hír. Még egy kalandcím várható, a Perry Rhodan; a címszereplő, kitalált hős a reklámanyag szerint a világ legnépszerűbb asztronautája, híresebb, mint Neil Armstrong, Jurij Gagarin vagy John Glenn. Hogy aztán ez miért fontos, szintén közel egy hónap múlva fog kiderülni.

A fenti PC-s címek mellett említsük meg, hogy konzolon is beerősítettek: jön a Ferrari Challenge szimulátor az olasz autógyár és a híres versenysorozat hivatalos licencével (PS3, DS, Wii), a Final Fantasy Tactics, mely az ismert sorozat TBS-verziója PSP-re, a Flatout Ultimate Carnage X360-ra, a Heroes of Mana RTS Nintendo DS-re és a Valkyrie Profile 2: Silmeria, a klasszikus Square Enix RPG 3D-ben, PS2-re.

A Deep Silver a Hall 3/A12 szektorban, 350 négyzetméteren állít ki, és a felsoroltak mellett sok meglepetést is ígérnek, például a színpadon Mike Hoge és társai a Piranha Bytes színeiben, valamint Klemens Kundratitz, a Koch Media vezére fog beszélgetni a közös munkáról, és nyilván az új Piranha-RPG-ről is. A szakmát a Business Center szekcióban 340 négyzetméteren fogadja a kiadó, így friss hírekkel minden bizonnyal el leszünk látva.

(A lenti képek az Anno 1701-ből, a Secret Files: Tunguskából és a Gothic 3-ból valók)