A Resident Evil 2 egy legendás és zseniális túlélőhorror-játék, mely talán nem szorul túl részletes bemutatásra. Ugyanakkor azt már kevesebben tudják, hogy Leon első Raccoon City-i kálváriája már egy újrakezdett munka, a valódi, Resident Evil 1.5-nek keresztelt második részt a Capcom egy év munka után elkaszálta, mert nem volt megelégedve annak irányvonalával.

Persze, ahogy az az efféle magéra hagyott projektekkel lenni szokott, a félkész kód kiszivárgott pár rajongóhoz, akik szíves örömest nekiláttak befejezni a programot. A fejlesztés tavaly óta tart, és a csapat egész jól halad; a végleges Resident Evil 1.5 mindent tudni fog, amit eredetileg ígértek a Capcomnál, sőt, új funkciókat is kap, hogy szórakoztatóbb, teljesebb legyen a korai koncepciónál. Sajnos azonban egy pofátlan üzlet miatt a készítők kénytelenek voltak már most, bétaállapotban közkézre adni a játékot.

Történt ugyanis, hogy az eBayen feltűnt a Resident Evil 1.5 egy korai változata, természetesen pénzért. Mivel pedig ez egy nonprofit fejlesztés, a játékot újraalkotó csapat kiadta a mostani bétát, csak hogy ellehetetlenítse az efféle, nem épp tiszta üzleteket. MrBZork fejlesztési főnök szerint az efféle haszonlesés az egész videojáték-világ ellen elkövetett merényletnek minősül, és inkább keringjen közkézen egy korai, ingyenes kód, mint hogy arra méltatlan emberek keressenek pénzt a játékkal. Szóval aki ki akarja próbálni a bétát, az ide kattintva letöltheti -- alant pedig két videót tekinthet meg a munkálatokról, melyek szintén megérik az időt.