Bár a pandémia sokáig megfosztott minket az utazás lehetőségétől, szerencsére napjainkban már csak kevés korlátozás tartja vissza az utazni vágyókat. 

A kedvező fapados repülőjegy árak sokakat ösztönöznek arra, hogy felfedezzék a világot akár a kontinensen belül, akár jóval messzebb. Mielőtt életed első repülős utazására indulnál, érdemes olvasgatni és megfogadni ezzel kapcsolatos tippeket, tanácsokat, így csökkentheted az utazásból eredő stresszt, és igazi élménnyé teheted már az odajutás unalmas óráit is.

A repülős utazás nem csak a divatról szól

Hacsak nem állandóan utazó, elfoglalt üzletember, üzletasszony vagy, egy repülős utazás izgalmas élményt jelenthet számodra, főképp, ha megengeded magadnak a kényelmet. Minél hosszabb egy repülőút, annál fontosabb, hogy komfortosan érezd magad, hiszen órákig, akár fél napig szinte mozdulatlanul lenni kellemetlen, a szervezet számára megterhelő is lehet. 

griff.jpeg

Mi szolgálhatná leginkább kényelmedet egy utazás során, mint a laza, praktikus és komfortos öltözet. Persze vannak egyéb szempontok is, amelyeket jó, ha szem előtt tartasz.

A repülőgép levegője sokkal szárazabb a földön megszokottnál, és állandó  keringetéssel tartják fenn az egészséges levegőminőséget, ami azonban se a bőrnek, se a hajnak, se a szemnek, se a nyálkahártyának nem tesz jót, mivel kiszárítja. Ezért érdemes ezekre felkészülni, és például a kontaktlencse helyett szemüveget választani az utazáshoz, menet közben pedig rendszeresen hidratálni.

Laza és kényelmes ruhák, hogy jól érezd magad!

Természetesen mindenki maga dönti el, miben szeretne utazni, miben érzi jól magát, de vitathatatlan, hogy egy kényelmes ruhában egészen másként éled meg a stresszes helyzeteket, kevésbé leszel ingerült, feszült. Ugyanez vonatkozik a nadrágokra, felsőruházatra is. Utazáshoz, mindennapi viseletre stílusos és kényelmes, mégis rendkívül nőies ruhákat találsz a Griff Webshop O’La Voga kínálatában.

A laza öltözetnek nem csak kényelmi, hanem egészségügyi okai is vannak, mivel egy szűk nadrág, cipő, egy szorosra húzott öv gátolja a vérkeringést, ezáltal kényelmetlennek érezheted a megszokott ruháidat, ráadásul a repülőn alacsonyabb a légnyomás, amely tovább növeli a mélyvénás trombózis kialakulásának veszélyét. A nagy repülési magasság, a légnyomásváltozás miatt végtagjaink, főként a lábak, hajlamosak bedagadni. Mindezek miatt előnyös választás lehet egy melegítőnadrág, egy leggings a szűk, merev farmerek helyett, hozzá egy kényelmes sportos cipő, nem pedig magassarkú. 

Sokan érezhetik hidegnek a repülőgép levegőjét, ezért nem árt, ha rétegesen öltözködsz, egy-egy melegebb ruhával is készülve. 

Természetesen egy hosszú autós vagy buszos utazás komfortját is növeli, ha laza és kényelmes ruházatot viselünk. Ebben is megmutathatod egyéni stílusodat, és egy jól összeválogatott szettel, kiegészítőkkel alulöltözöttek sem kell érezned magad még egy hivatalos utazás során sem.