• Készül az új Tomb Raider
  • Egy szivárgás szerint új színésznőt keresnek Lara szerepére
  • Lady Croft ugyanis immár a 30-as éveit fogja taposni

Idén áprilisban jelentette be az időközben az Embracer Group alá került Crystal Dynamics az új Tomb Raidert, amiről egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy az Unreal Engine 5-öt fogja használni. De most a Playstation körökben egész megbízhatónak bizonyult Colin Moriarty-nak hála többet is megtudhattunk.

Moriarty  belsős forrásra hivatkozva azt mondta Sacred Symbols című podcastjában, hogy az új játékban egy sokkal idősebb, tapasztaltabb Lara Croftot ismerhetünk meg, aki a 30-as évei közepén jár, és karrierje csúcsán van. Úgy tűnik, a szerepre egy brit színésznőt keresnek, ami azt jelenti, hogy lecserélik Camilla Luddingtont, aki a Survivor-trilógiában alakította az ifjabb Larát. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új Tomb Raider kapcsolódni fog-e a korábbi három részhez.

shadow-of-the-tomb-raider1.jpg

További érdekesség, hogy a szivárgás szerint Lara immár nem lesz magányos farkas, egy egész csapat segíti majd a mindennapjait. Jóllehet, Larának mindig voltak barátai, ugyanakkor az esetek többségében a sztoriban vagy mozgatórugóként funkcionáltak, vagy csak „biodíszletek” voltak, akik érdemben nem járultak hozzá a játékmenethez vagy a történet alakulásához.