A Kwari Limited nevű londoni játékkiadó egy friss firma, és első, augusztus 30-án bejelentett címükkel, mely a cég nevét viseli, rögtön az érdeklődés középpontjába kerültek. Pedig első ránézésre a cuccban semmi meglepő nincs: egy átlagos online sci-fi témájú, rapid akciót kínáló FPS. Leginkább az UT-ra hajaz, bár a fegyverek egyszerűbbek (némi futurisztikus csavarral): géppisztoly, támadókarabély, shotgun, rakétavető, ionfegyver, és vannak felvehető bónuszok is, elsősegélycsomag, a fegyverek tűzerejének fokozója, pajzs.

Kwari: amikor a frag zsebre megy...No de most jön a lényeg! A játék kliensfájlja ingyenes letölthető, és semmiféle havidíj vagy más efféle nem terheli. Ehelyett magáért a játékért kell fizetned, egész pontosan a lőszerek kerülnek pénzbe (ezek uniformizáltak, minden fegyverbe jók). A meccsek alatt minden találat, ami téged ér, egy előre, általad meghatározott összegként (egy centtől egy dollárig) levonásra kerül a számládról, és átvándorol a téged megsebző koma számlájára. A pályákon felhasznált segítségek (mint bizonyos, előre elhelyezett csapdák élesítése), új fegyverek és az említett bónuszok felvétele, a környezeti sérülések (magasból leesés, mérgező gázba, savba gyaloglás) szintén pénzbe kerül, ezek a levonások azonban egy közös jackpot kalapba mennek. Egyelőre három 16 fős és egy 64 személyes LMS (last man standing) pálya várja majd a játékosokat; a 16-osokon érhetők el az említett jackpotok, jutalmak, ezek legjelentősebbike a Pill. Ez egy zölden világító, füstölő gömb, mely véletlenszerűen jelenik meg; fel kell venni, és megtartani. Két játékos kapja a nyereményt: akinél a cucc van a köridő lejártakor, és akinél a legtöbb ideig volt a bogyó. Ha ez egy és ugyanaz a személy, ő visz mindent. Persze ha felveszed a gömböt, 15 koma fog rád vadászni, te pedig nehezebben mozoghatsz és lőhetsz, így nem lesz egyszerű dolgod...

A Pillen kívül más jackpotok is vannak. A pályákon Kwari-kulcsok is felbukkannak, melyeket össze kell gyűjteni. Különböző versenykiírások lesznek, melyek egy órától akár hat hónapig is tartanak, az összeszedendő kulcsok számától függően. Ezek a cuccok ládákba lesznek rejtve épp úgy, mint a kötszerek és egyéb bónuszok vagy fegyverek, a ládákat szét kell törni, hogy hozzájuss a tartalmukhoz, persze ez az akció is pénzlevonással jár. A képzett, rutinos játékosok különféle feladatokat, megbízásokat is kapnak, ezek is különböző időigényűek, lesz, amit egy kör alatt, másokat több estén át tudsz majd megoldani, és természetesen a végrehajtásért itt is pénzt kapsz. A különféle jackpotok általánosságban tehát napi, heti, havi vagy negyedéves terminusokban lesznek kifizetve, és ha elég játékost sikerül beszervezni, a három hónapos ciklus végén akár dollármilliós jutalmak is elképzelhetők... A Kwari lényege, ahogy Eddie Gill, a cég alapítója és a játék készítője fogalmaz, hogy a pénz a játékban forog, azaz azt adják vissza a játékosoknak, amit azok befizettek akár a lőszervásárláskor, akár az említett levonásokkal. Természetesen a móka képességalapú, így amatőrök amatőrökkel, profik profikkal fognak párbajozni.

A külsőségekről sokat még nem tudunk, pár háttérkép és az egyik pályát bemutató egyperces videó áll egyelőre rendelkezésünkre (megtalálhatók a galériánkban és a letöltéseknél), mindenesetre a készítők a legmodernebb technológiákat ígérik, főleg a játszhatóság miatt, hiszen ugye itt egy lag elég kínos lenne, ha emiatt lőnek hátba és csökken a pénzed, jogosan leszel zabos. Ám aki akarja, máris kipróbálhatja a cuccot, hogy minderről meggyőződjön, hiszen a hivatalos weboldalon fel lehet iratkozni a bétatesztre. Ha ez sikeres lesz, év végén indul a buli, és meg lehet mutatni a világnak, ki milyen tökös srác. De vigyázat – nemcsak vérre, zsebre is megy!