Az autofejlesztes.hu oldalán kapható indítóegységek olyan hordozható szettek, amelyek sok esetben kihúzhatják a csávából a sofőröket.

Milyen helyzetekben alkalmazhatóak hatékonyan ezek az eszközök?

A technológia fejlődésének köszönhetően az indítássegítő egységek egyre több probléma esetén alkalmazhatók sikeresen, ráadásul a modern készülékek rendkívül kompaktak, akár a kesztyűtartóban is kényelmesen elférnek.

Ezek a termékek segítséget nyújtanak a motor elindításához abban az esetben, ha az akkumulátor lemerült vagy gyenge, mert kezd élettartamának végéhez közelíteni. Ezek az eszközök kiegészítő energiaforrást biztosítanak, vagy extra segítséget nyújtanak a hidegindításhoz.

autofejleszteshu-2024-szeptember-linkmarketing-3.jpg

Az indítássegítő egységek részei

Bikázókábel: A kábelek segítségével egy másik jármű vagy külső energiaforrás akkumulátoráról lehet energiát biztosítani, egy lemerült autó indításához. A két akkut össze kell kapcsolni. A pirosat a pozitív, a feketét a negatív sarokhoz kell csatlakoztatni, különben károsodhat az elektronika.

Indítássegítő akkumulátor: Ez szintén egy hordozható egység, ami segít a jármű indításában. Ha ez rendelkezésre áll, akkor nincs szükség másik autóra, hanem erre csatlakoztathatóak a bikakábelek. Ezek szintén kis helyet foglalnak, és tömegük sem túlságosan nagy, így könnyen hordozhatóak.

Powerbank funkció és fényforrás: Az indítássegítő szettek gyakran tartalmaznak egy erős fényforrást biztosító készüléket, ami rendkívül hasznos tud lenni, ha sötétben kell tevékenykedni. A powerbank funkció szintén életmentő lehet, hiszen ha a semmi közepén hirtelen nem tud tovább haladni a járművel, legalább töltheti telefonját, és segítséget tud hívni.

Akkumulátortöltő: Ez a készülék gondoskodik az indítóakku töltéséről. Hosszabb időre, valamint hálózati áramellátásre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan lehessen használni. Ha például az autó generátora mondta fel a szolgálatot, és nem tölti menet közben az akkut, akkor a töltő segítségével teljesen fel lehet azt tölteni, így a jármű a saját lábán el tud menni a szerelőhöz.

Az akkumulátorok karbantartása

Az indítóakkuk karbantartása segít meghosszabbítani azok élettartamát. Főleg hideg időben, ha sokáig használaton kívül van az autó, akkor az akkumulátort érdemes időnként feltölteni a túlmerülés megakadályozása érdekében. Ha csepptöltőre csatlakoztatja a készüléket, azzal elkerülheti a túltöltést, egyben gondoskodhat róla, hogy folyamatosan teljes legyen a töltöttségi szint.

Legyen szó bármilyen energiatárolóról, a megfelelő karbantartást biztosan meghálálja, így nem kell aggódnia a váratlan és kellemetlen meglepetések miatt.