Közel-keleti stúdiót nyit a Ubisoft
Abu-Dzabi lenyűgöző város

A Közel-Kelet nem épp az a hely, amiről a játékfejlesztés jut eszünkbe először, a Ubisoft frissen felállított stúdiója azonban új trendet indíthat el, hisz hivatalosan is bejelentették, hogy útjára indítják a Ubisoft Abu Dhabit, mely az azonos nevű (magyar átírásban Abu-Dzabi, mostanában turistaparadicsomként emlegetett) városban tevékenykedik majd.

A csapat fókuszában "mindenkinek szóló online játékok" állnak, ami egybevág a Ubisoft free-to-play orientált politikájával. A brigád 25 fővel kezd, de az elkövetkezendő 3-5 évben 100 fősre szeretne nőni -- ennyi ember minden bizonnyal nem takarítani kell oda, szóval esélyes, hogy nagy dolog van készülőben.

Sajnos szellemi tulajdont még nem jegyeztek elő az abu-dzabi stúdió neve alatt, de valószínű, hogy a cég bemutatását egy gyors fejlesztés fogja követni. Reméljük, beválik a Ubisoft terve, és a jövőben a Közel-Kelet is aktív résztvevőjévé válik a videojáték-iparnak, mert pénz van ott dögivel, és az építészetet és kultúrát elnézve kreativitásból sincs hiány.