Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója meglehetősen sokat beszél mostanában. Először a túl hosszú konzolciklus miatt kesergett, később a warez arányát becsültette irreálisan magasra PC-n, majd kitalálta, hogy a jövő a free-2-play, és a hardcore játékipar a halálán van. Most a The Guardiannak adott interjút, és bár nem mondott vészes dolgokat, azért tény, hogy másként képzeli a játékvilág jövőjét, mint a legtöbben remélnék.



Guillemot szerint a jövő a Wii U-féle megoldásoké, amikor ugye nem kell abbahagyni a játékot, ha felállunk a tévé elől, mert valamilyen kézben fogható eszköz segítségével bárhová magunkkal vihetjük. A cégvezető úgy véli, a jövőben minden játékot magunkkal cipelhetünk, legyen az PC-s vagy konzolos, szóval tulajdonképpen a felhőrendszerek lesznek a stabilnak nevezhető megoldások. Ez viszont még nem minden: Yves állítja, hogy a AAA-kategóriás játékokból egyre kevesebb készül majd a jövőben, mert nem érik meg a befektetést, és cége is rendre kevesebbet költ majd a nagyszabású címek finanszírozására.

"A nextgen konzolokon nagyobb játékok lesznek, és igen, kevesebbet készítünk majd belőlük. A free-2-play címek esetében viszont kisebb csapatokkal dolgozhatunk, és sok új ötletet próbálhatunk ki, melyek közelebb állnak a vásárlói igényekhez. (...) Amit szeretek az F2P modellben, az a játékosokkal való folytonos kapcsolattartás. Akár fél éven át is kaphatsz visszajelzéseket a játékkal kapcsolatban, majd ezeknek megfelelően ültethetsz bele új elemeket."

Két lehetőség van tehát: a Ubisoft téved, és ezzel a hozzáállással csak magának árt a cég, vagy nagyon tudnak valamit, és a jövőben a mai hardcore igényektől igencsak eltérő világ vár a gamerekre. Szerintetek?