Kodzsima Hideo mindig is híres volt arról, hogy szeret ujjongani a neki tetsző dolgok láttán, és nem egyszer ragadtatja el magát, ám legutóbbi twitteres ámokfutása még hozzá képest is durvának mondható: Kodzsima szerint a GTA 5 jobb, mint az MGS 5 -- ami azért vicces, mert utóbbi játék csak valamikor 2014-ben jelenik meg, és nem mellesleg ő maga bábáskodik felette.

A híres japán játéktervező a GTA 5 gameplay trailer láttán jött izgalomba és ragadott Twittert. Alant az üzenetek pontos fordítása olvasható.

"A GTA 5 új trailere elképesztő volt! A szabad irányítás a játék jövője, magasabbra szárnyal, mint bármi más, és ez kicsit el is keserít, be kell vallanom."

"Nem hiszem, hogy a mi 5-ünk eléri majd ezt a szintet, a Rockstar csapata a legjobb."

Persze, Kodzsima szavai nyilván nem a játékmenetre értendők, hisz a GTA 5 és az MGS 5 teljesen eltérő stílusú programok. Ő a szabadságfaktorról beszélt, mellyel házon belül először kísérletezik a Kojima Productions. Ugyanakkor érdekes látni, hogy egy ilyen befolyásos fejlesztőt mennyire hidegen hagy a marketingben betöltött szerepe, és akkor is tiszta szívű gamer marad, ha emberek millióihoz szól az interneten át, egy teljesen más brigád játékát éltetve. Klassz vagy, Hideo, ezért is szeretünk!

Grand Theft Auto 5 -- Megjelenés: 2013. szeptember 17. -- Gépigény: nincs