A Marvel minden erejével azon ügyködik, hogy túljusson a mélyponton, ahová A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, valamint a Marvelek bukásai lökték a franchise-t. A Deadpool & Rozsomák hatalmas sikere valószínűleg már előrevetíti az MCU újbóli felvirágzását, illetve az idei San Diegó-i Comic-Conon bejelentett Bosszúállók: Ítéletnaptól is rögtön lázba jöttek a rajongók, amelyben ugyebár hosszú idő után visszatér Robert Downey Jr., azonban már nem Tony Stark, hanem Doctor Doom szerepében.

A filmet Anthony és Joe Russo veszik kezelésbe, akiket nem kell bemutatni a rajongóknak, jónéhány remek Marvel-alkotást jegyeznek, és a testvérpár most megerősítette a Collidernek, hogy a Bosszúállók 5 forgatása 2025 tavaszán indul. A sztoriban fontos szerepet játszik majd a Fantasztikus Négyes, a Mennydörgők, valamint állítólag Tom Holland Pókembere és Elizabeth Olsen Skarlát Boszorkánya is – hogy utóbbi kettő feltételezés mennyire állja meg a helyét, az 2026 májusában kiderül, ugyanis az Ítéletnap akkor debütál a mozikban.

További jó hír, hogy a Pókember 4 is sínen van: a forgatókönyv kész, Tom Holland és Zendaya már elolvasta (nagyon tetszett mindkettőjüknek, ahogy azt nemrég bevallották), szóval semmi akadálya annak, hogy a 2021-es orbitális sikert aratott Nincs hazaút után újabb önálló filmet kapjunk a falmászó főszereplésével. Sőt, a forgatás kezdete is kiderült: Holland a Tonight Show vendégeként elárulta Jimmy Fallon műsorvezetőnek, hogy a film felvételei 2025 nyarán startolnak, ami azt jelenti, hogy elég sűrű napjai lesznek a színésznek, ugyanis állítólag Christopher Nolan új rendezésében is szerepelni fog, amelynek gyártása a jövő év elején kezdődik el.

Azt meg már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy Holland a Bosszúállók: Ítéletnapban is érintett, szóval a színész minden bizonnyal jó ideig nem fog unatkozni.

A borítókép forrása: Marvel