Nyáron minden rajongót meglepett a bejelentés, miszerint a Marvel Studios végleg eltemette az évek óta építgetett Kang-szálat, helyette inkább a képregények egyik kultikus gonosztevőjét, Doctor Doomot tették meg fő antagonistának, akit pedig nem más, mint a korábban Tony Starkot alakító Robert Downey Jr. fog eljátszani. Ennek fényében a korábban A Kang-dinasztia alcímre hallgató Bosszúállók-filmet is átnevezték Ítéletnapra, amelyet természetesen majd a Titkos háború követ, egyelőre úgy néz ki, hogy egy esztendővel később. A két film szorosan összekapcsolódik majd, lényegében ismét egy történetet fognak vele elmesélni két fejezetre szétbontva, egy friss bennfentes információ alapján pedig a sztoriban minden eddiginél fontosabb szerep jut majd Pókembernek is.

a-promotional-image-infinity-war-parker-stark.jpg

Az egyébként megbízható szivárogtató, Daniel Richtman közölte le az infókat az ötödik részről. „Megerősítem, hogy Tom Holland vissza fog térni és egy nagy szerepet kap a Bosszúállók: Ítéletnapban. Mind a Pókember 4, mind a Bosszúállók 5 forgatása a tervek szerint 2025 elején kezdődik, ennek kapcsán pedig néhányan bizonytalanok abban, hogy a színész hogyan tudja majd megoldani, hogy mindkét projektben részt vegyen, de úgy tűnik, már van elképzelés erről. Holland szerepe az Ítéletnapban amúgy sokkal jelentősebb lesz, mint a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Végjátékban volt.

A hír után persze rögtön megindult a vad elméletgyártás, hiszen Pókember a legutóbbi két Bosszúállók-filmben egyfajta érzelmi motiváció volt Tony Stark számára. A korábbi mentor-tanítvány viszonyt alaposan felrúghatja ez az új felállás, és az már most valószínűsíthető, hogy a Hálószövő is pontosan Robert Downey Jr. Doctor Doomja miatt vág majd ki egy nagyobb szeletet magának a cselekményből.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2026 májusában üdvözölhetjük az Ítéletnapot a mozikban.

Képek forrása: Marvel