Több mint valószínű, hogy már az is tudja, hogy a mindeddig Vasemberként brillírozó Robert Downey Jr. Doctor Doomként, azaz a Bosszúállók következő nagy ellenfeléként tér vissza az MCU-ba, aki még egyetlen egy Marvel-filmet sem látott. A színész elképesztően magas gázsit kap a visszatérésért, mely hivatalosan a 2026-ban megjelenő Bosszúállok: Ítéletnapban fog bekövetkezni, de máris megindultak a pletykák, hogy valamivel hamarabb is sor kerülhet a dologra.

rdj-comic-con.jpg

Újabban az egyébként megbízható szivárogtatásairól ismert Jeff Sneider rukkolt elő a teóriával, miszerint Downey Doomja nem a Bosszúállókban bukkan fel először, hanem a jövő nyáron debütáló The Fantastic Four: First Steps-ben, amit nemrég kezdtek el forgatni. Az elmélet nem hülyeség, hiszen Doctor Doom elsősorban a szuperhőscsapat ellenfele, bár az, hogy a filmben Galactusszal néznek majd szeme Richardsék, egy kicsit árnyalja a dolgot, viszont Sneider azt állítja, hogy csupán egy stáblista közbeni vagy utáni jelenetről van szó. Egy másik pletyka ezzel kapcsolatban a pénz, pontosabban, hogy RDJ az említett cameoszerepért 40 milliós fizetést kap, de ezt már komolyabb fenntartásokkal kell kezelni, ugyanis a stáblistás jelenetek szinte semmit sem adnak hozzá a film bevételeihez, mivel a marketing során sem fedik fel őket.

Hozzá kell tenni, a két Bosszúállók-film 2026-ban és 2027-ben érkezik, szóval addig fel kellene valahogy vezetni a karaktert, és mint azt tudjuk, Thanos sem a Végtelen háborúban bukkant fel először a franchise-ban. És ha ez még nem lenne elég, az új Fantasztikus Négyest rendező Matt Shakman nemrég tett egy olyan nyilatkozatot, hogy jó ideig titokban kellett tartani Robert Downey Jr. visszatérését, szóval ő elvileg már sokkal korábban tudott a dologról, mint az a nyilvánosság előtt kiderült volna.