Azt, hogy a Marvel Studios a kukába dobta a Multiverzum Saga központi gonosztevőjét, Kangot, egyúttal menesztette az őt játszó színészt, Jonathan Majorst is, majd visszahívta Robert Downey Jr.-t Doctor Doomként az MCU-ba, valószínűleg már az egész világ tudja. Ahogy azt is, hogy Kevin Feige-ék a hosszú ideig csak Bosszúállók 5-ként futó filmet a történtek fényében végül átkeresztelték Bosszúállók: Ítéletnapra, amit majd a Bosszúállok: Titkos háború követ azzal a céllal, hogy pontot tegyen a franchise jelenleg is zajló nagy fejezetére, ugyanúgy, mint tette azt a Végjáték még 2019-ben. Azt, hogy milyen csavarral akarják visszahozni az amúgy eredetileg Tony Starkot, azaz a Vasembert játszó színészt, még nem derült ki, és valószínűleg a film premierjéig nem is fog, ugyanakkor szép lassan kezdenek kiszivárogni az információk arról, hogy miről szólt volna a Bosszúállók ötödik része a kezdeti fázisban, amikor még mind Kang, mind pedig Majors a képben volt.

Ugye az ötödik felvonás A Kang-dinasztia alcímen futott, egészen a színész kirúgásáig, azaz 2023 decemberéig. A címből sejthető volt, hogy a történet elsősorban az időutazó hódítóra fog koncentrálni, akinek variánsaival szembe kerülnek a szuperhősök, majd a végén egy epikus csata után bekapcsolódunk a Csatavilágon megrendezett háborúba, amit a következő rész mesél el. A MyTimeToShineHello nevű Twitter-fiók a napokban megosztott egy érdekes leírást arról, hogy nagyjából hogyan alakultak volna a Bosszúállók 5 eseményei az eredeti tervek fényében:

A szinopszis szerint a TVA elkezdi összegyűjteni a különböző multiverzumok horgonylényeit, akik elég erősek ahhoz, hogy legyőzzék a Kangok Tanácsát. Ezek közé tartozott volna a Tobey Maguire, az Andrew Garfield és a Tom Holland-féle Pókember, valamint Hugh Jackman Rozsomákja és Nicolas Cage Szellemlovasa is. Az ötödik részt sokkal kevésbé szánták grandiózusnak, mint a Titkos háborút, elsősorban a fent említett horgonylényekre összpontosított volna, akik a történet végén kudarcot vallanak, ami a multiverzum összeomlásához és Kang Csatavilágának létrehozásához vezet. Ez előkészítette volna a terepet a következő rész számára, amelyben más MCU-karakterek küzdenek a gonosztevő ellen a világmindenség megmentése érdekében.

Az tagadhatatlan, hogy mindez impozánsan hangzik, viszont, még ha igaz is feltételezés, ebből valószínűleg már nem lesz semmi, legalábbis nem ebben a formában – bár Kanggal szemben a multiverzumot még nem engedte el a Marvel, így nincs kizárva, hogy az átfazonírozott Ítéletnapban valami hasonló történettel fogunk találkozni. Mindenesetre az már most biztosra vehető, hogy a Titkos háborúban rengeteg MCU-karakter szerepel majd, és az is, fix, hogy több más, korábbi Marvel-alkotásokból átmentett figurákra is számítani lehet.