Mint az köztudott, a Marvel Studios pár évvel ezelőtt felvásárolta a 20th Century Foxot, és így visszaszerezte többek közt az X-Men jogait, tehát már semmi akadálya sincs annak, hogy végre a mutánscsapat is bekerülhessen az MCU-ba. Pontosabban néhányan közülük már tiszteletét tette a filmekben és a sorozatokban, például Patrick Stewart Charles Xavierként feltűnt a Doctor Strange az őrület multiverzumában egy rövid cameo-szerep erejéig, majd a Marvelek stáblistás jelenetében beköszönt néhány X-tag, legutóbb pedig Hugh Jackman bújt újra Rozsomák bőrébe a Deadpool & Rozsomákban, melyben Dafne Keen is visszatért X-23-ként, emellett Kamala Khanról is kiderült a Ms. Marvel-minisorozatban, hogy hordoz magában mutáns-géneket.

Szóval lassan, de biztosan alakulnak a dolgok, azonban az önálló X-Men filmről még mindig nagyon-nagyon keveset tudni: ami biztos, hogy keresik hozzá a megfelelő forgatókönyvírót, valamint az X-Men ’97 kirobbanó sikere után Kevin Feige is kifejezetten bizakodó – de a projekt premierdátumát egyelőre sűrű homály fedi, és az sem tiszta, hogy egyáltalán kik alkotják majd a csapatot.

Utóbbival kapcsolatban jelent most meg egy pletyka, miszerint két ikonikus mutáns, Gambit és Kitty Pryde is benne lesz Xavier bandájában. Egyiküknek sem ez lenne az első feltűnése élőszereplős formában. A kinetikus energiát uraló karaktert Taylor Kitsch játszotta el az X-Men kezdetek: Farkasban, majd Channing Tatum a Deadpool & Rozsomákban (miután a színész önálló Gambit-filmje végül a kukában landolt), a falakon átjáró hősnőt Sumela Kay személyesítette meg az X-Men – A kívülállókban, aztán Katie Stuart az X-Men 2-ben, legvégül pedig Elliot (akkor még Ellen) Page bújt a karakter bőrébe az X-Men: Az ellenállás végében és az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban.