A héten megérkezett az idei év talán legjobban várt filmje, a Deadpool & Rozsomák, amiben nem mellesleg Hugh Jackman végre felveszi Rozsomák klasszikus képregényes sárga-kék jelmezét. A színész már idestova 24 éve alakítja az élőszereplős formában is igencsak népszerű karaktert, legelőször a 2000-ben bemutatott X-Men – A kívülállókban eresztette ki az adamantium karmait, ahogy Charles Xavier mutáns-csapata is akkor debütált a nagyvásznon, ám a rajongóknak némi zavart okozhatott az a tény, hogy a szuperhősök a filmekben nem a képregényes ruháikat viselték, hanem egy fekete bőrszerkót, ami leginkább egy egyenruhához volt hasonlítható.

unnamed.jpg

Eddig úgy szólt a fáma, hogy erre a változtatásra azért volt szükség, hogy földhözragadtabbá tegyék a koncepciót, mivel a képregényes göncök túl komolytalannak tűntek az élőszereplős változatban. Ebben mondjuk van valami, egy olyan filmnél, ami rögtön a nyitójelenetben egy koncentrációs táborral indít, elég érdekesen vette volna ki magát, ha utána a szereplők kék, sárga, zöld, piros és rózsaszín hacukákban parádéznak, mint egy jelmezbálban. Persze azóta nagyot fordult a világ, az ingerküszöbök megváltozásának hála ma már simán átmegy a rostán gyakorlatilag bármi, így a Marvel Studios is egyre inkább ragaszkodik a karakterek képregényes kosztümjeinek az átemeléséhez a filmjeiben és sorozataiban, hiszen 2024-ben kit túlzással már egészen mást jelent a komolyság, mint a 2000-es évek elején.

Kevin Feige ComicBook.com-nak tett nyilatkozata alapján viszont most kiderült, valójában mégsem a földhözragadtság volt az oka a jelmezváltásnak, hanem egy film, pontosabban az 1999-ben bemutatott Mátrix! „Akkoriban voltak olyan fejesek, akik már tudták, hogy a Mátrix hatalmas sikert fog aratni, és azt is, hogy abban mindenki fekete bőrszerkót visel, szóval ’Adjunk az X-Menre is fekete bőrszerkót!’” A Marvel Studios feje akkoriban társproducerként dolgozott az első X-Menen, szóval ő már csak tudhatja, nem igaz?