• Új információk láttak napvilágot az Apple pletykált VR-AR hibrid headsetjéről
  • A két 8K felbontású kijelzőt tartalmazó kütyü ára 3 ezer dollár lehet

Régóta hallani már olyan pletykákat, hogy az Apple dolgozik az saját VR vagy AR megoldásán, a The Information pedig most friss információkkal rukkolt elő az állítólagos "mixed reality" kütyüről, melyeket egy 2020-as prototípusról kapott képek alapján közöltek le.

A pletykák szerint a headseten belül két darab 8K felbontású kijelző tárja a felhasználó mellé a virtuális világot, ugyanakkor több mint egy tucat kamera is található a készüléken, melyek a valóság egyes részleteit is képesek megjeleníteni, így képezve átmenetet a virtuális és a kiterjesztett valóság között, de a felhasználó mozgásának követése is ezeken keresztül történik. Mindemellett számíthatunk LiDAR szenzorokra is (ez az iPhone 12 Pro-tulajoknak ismerős lehet), melyek az egyes tárgyak közötti távolságot képesek meghatározni, így helyezve el virtuális objektumokat a valódi térben, de a hangzást illetően is az AirPodsból kölcsönzik a technológiát.

ket-8k-kijelzovel-erkezhet-az-apple-egymillio-forintos-hibrid-headsetje.jpg

A meglehetősen high-tech specifikációk ehhez illő árcédulával párosulnak, az Apple kütyüje ugyanis 3 ezer dollár (átszámítva nagyjából 900 ezer forint) körüli áron kerülhet piacra, akár már 2022-ben. Ennek megfelelően azonban nem is a mezei felhasználóknak szánják majd, sokkal inkább a Microsoft-féle HoloLens 2 riválisának, üzleti felhasználási célra. Mindez persze egyelőre csak pletyka, így tessék óvatosan kezelni a leírtakat.