Sok érdekességet nem rejthet egy pláza, gondolná az ember. Budapest legújabb bevásárlóközpontja azonban nem pusztán boltok és gyorséttermek összessége. Két különleges kulturális intézménynek ad otthont az Etele Pláza: a mesterséges intelligenciára fókuszáló World of Robots kiállítás mellett az ország legsokoldalúbb mozija várja a látogatókat. Bemutatjuk a modern technológiákkal felvértezett, sokfunkciós filmszínházat.

Sokfunkciós vetítőtermek

Vetítőszobák legkülönbözőbb típusait vonultatja fel az újszerűség érzetét minden felületén hordozó mozi. Az alábbi galériában betekintést nyerhettek a különböző kialakítású helyiségekbe, köztük a későbbiekben taglalt prémium- és gyerektermekbe. Figyelmesség a tervezők részéről, hogy a parkolószintről közvetlenül elérhető a mozi, míg a termek kijáratánál ugyanúgy igénybe vehetők a mosdók, mint belépés előtt. A kisebb-nagyobb vetítőtermeket úgy építették, hogy konferenciák lebonyolítására alkalmasak legyenek, ráadásul az átjárás biztosított a szintek és a helyiségek között.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Modern technológia

Először a termek pompázatos színkavalkádját és a falakon végigfutó led-fényrendszert szúrja ki az ember, elsősorban azonban a vetítés minőségét érdemes kiemelni. Valamennyi teremben a ma elérhető legmondernebb harmadik generációs 4K lézer vetítési technológiát alkalmazzák, új, friss vásznakon. Az élmény másik alappillérét a Dolby Atmos hangrendszer biztosítja, ami a legtöbb hazai moziban csak egyes termekben elérhető. Közhelynek tűnik, pedig valóban elmélyíti a filmnézés élményét vagy illúzióját a korszerű hangberendezés. Fontos hangsúlyozni, hogy a közkeletű pletykákkal ellentétben a Dolby Atmos nem a hang erejét, hanem annak dinamikáját növeli. Testközelebbivé válik az élmény továbbá a termek különböző pontjaira felhelyezett, térhangzást biztosító hangfalsor révén is.

KIDS-terem, vagyis gyerekélmény

Amikor a mozi egyik technológia felelőse fogalmazott, hogy nincs itt semmi újdonság, viszont minden különleges modern technika egyszerre fellelhető az Etele Cinemában, tévedett. Ha nem is technológiai szempont, a látogatók számára vonzó kuriózum lehet a gyerek számára épült vetítőterem. A fiatal korosztály igényeinek megfelelően berendezett, az ő magasságukhoz mért ülőhelyekkel biztosított helyszínen kisebbeknek szóló filmeket vetítenek, illetve születésnap alkalmából is bérelhető a színpompás helyiség.

ec0902.jpg

Prémium élmény

A konkurencia mintájára az Etele Cinema is felhúzott egy VIP, vagy ha úgy tetszik, prémium szintet, jelen esetben az alapszint termei fölé. Aki a mozi második emeletére – természetesen nyomott áron – vált jegyet, a vetítést megelőző fél órában a bejárat mellett működő svédasztalos típusú étteremben készülhet a filmre. A Premium terem sajátja továbbá a lábtámlás, állítható fotel és az ülésre helyezett telefontöltő.

ec1305.jpg

Az élményt elsőrendűen a film szolgáltatja, ugyanakkor tény, hogy a vászon- és hangminőség érezhetően emel a minőségen. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a tökéletesebb technikai adottságok tisztábban tárják elénk az alkotást. A mozi külsőségein túlmutatnak az újgenerációs technológiákat egyesítő termek – ez az elgondolás nem áll távol a klasszikus filmpaloták koncepciójától. Nyugodtan mondhatjuk, hogy érdemes igényes filmekre befizetni az Etele Cinemába.