A Jumpgate Evolution a NetDevil fejlesztőcsapat eredeti, 2001-es Jumpgate játékának felfrissített változata. Ez az űr-MMORPG az idei év végén fog a boltokba kerülni.

Az eredeti játékról ]{redenc bővebben írt még egy nagyon régi cikkében.

Jumpgate Evolution tudnivalókNa de lássuk, milyen újdonságokat tartalmaz majd a ráncfelvarrott verzió! A játék célja főleg a kereskedelem és a felfedezés lesz, de csaták is bőven lesznek. Három fajjal fogunk találkozni: a solrainek, akik szeretik elkerülni a harcokat, és nem vetik meg a csempészést sem; az octavianok, akik imádnak harcolni, és szinte a lételemük a háború; végül a quantarok, akik egyik előbb említett népre sem hasonlítanak, békeszeretők, és barátságosak. A fent említett három faj közül kell majd választanunk, hogy kikhez akarunk tartozni, mikor elkezdjük a játékot.

A kiválasztott frakció igényeinek megfelelően kell majd kereskednünk, de a preferált fajunk mellett más népeknek is teljesíthetünk küldetéseket, és ahogy egyre több missziót hajtunk végre, úgy nagyobb és jobb hajókat, fegyvereket és felszerelést kapunk. A szintlépés nem a megszokott módon fog történni, de erről többet nem mondtak. A kezelőfelületet teljes mértékben átalakíthatjuk, a havidíj pedig hasonlóan alakul, mint a többi, piacon lévő MMORPG esetében.