• A Király november 27-én, vagyis jövő vasárnap debütál az RTL műsorán
  • A frissen indult RTL+ streamingszolgáltató kínálatában már elérhető
  • Fiatalkorától tisztázatlan haláláig követik Zámbó Jimmy életét

2001 köszöntése idején megdöbbentő hír rázta meg az országot: az épp karrierje csúcsára jutó Zámbó Jimmy meghalt. A tragédia körülményei azóta sem tisztázódtak, a Királyként hivatkozott mulatós sztár valószínűleg öngyilkos lett, de sokan idegenkezűségre gyanakodnak. A Jimmy iránti rajongás az elmúlt két évtizedben alig apadt, de hogy mi vezetett a szomorú szilveszterig, arról az RTL készített sorozatot.

akiraly2560x1440.jpg

A Király című fikciós elemekkel tarkított életrajzi széria már elérhető az RTL+ streaming platformján, illetve november 27-én, vagyis jövő vasárnap debütál a tévében. A címszereplő fiatal és idősebb énjét Olasz Renátó és Nagy Ervin alakítják. Jimmy első felesége, illetve Edit asszony szerepében Sipos Vera, valamint Staub Viktória és Schell Judit láthatók. A Királyt írta és rendezte Zomborácz Virág (A tanár, Egynyári kaland, Fapad).

 a-kiraly12481.jpg

Az alkotók bemutatják Jimmy fiatalkorát, amikor pincérként szerezte meg a bárzongorista fellépésekhez szükséges engedélyt, hogy aztán a kilencvenes években Joós István zenei producer kiemelje őt a pesti éjszakából és országos sztárt csináljon belőle. A négyoktávos hangterjedelméről híres énekes végigjárta a sztárság nehéz útját, a rivaldafény elől önpusztításba menekült, megvívta harcát a fősodratú médiával és válságba került családi élete. Ti várjátok már a bemutatót?

a-kiraly15461.jpg
(A képek forrása: RTL Plusz sajtóklub)

TOVÁBBI ZENÉSZFILMEK

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland, a Mötley Crüe, a Sex Pistols és Elvis Presley is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnt fel.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob MarleySnoop Dogg és két Amy Winehouse biopic-et. A Disney+ Elton John doksival készül, Madonna saját magát rendezné, Millie Bobby Brown pedig Britney bőrébe bújna. Közeleg a Whitney Houston film, míg Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic-ot formálja meg hamarosan. Érkezik továbbá egy Bee Gees mozi. Scorsese a Grateful Dead kultikus gitárosa, Jerry Garcia, majd Spielberg oldalán a legendás karmester, Leonard Bernstein életét mutatja be. Illetve készül egy Prodigy doksi is. Ti melyiket várjátok a legjobban?