John Romero karrierje legalább olyan gyorsan szállt az egekbe, mint amilyen eszelős sebességgel a mélybe zuhant a Daikatana és az Ion Storm bukása után. Romeróról azóta nem sokat hallani, már ami a AAA-kategóriás játékfejlesztést illeti. Mobilon ugyanis egy ideje hódít, közösségi programok terén Loot Drop nevű cége jelentős sikernek mondható -- csak épp ez nem elég ahhoz, hogy újra olyan nagy ász lehessen, mint az id alapítása idején.

John Romero

Nos, elképzelhető, hogy ez most megváltozik, ugyanis Romero tárgyalásokat folytat a Square Enixszel. A NeoGAF egyik fórumozója közzétette a híres programozó egy Facebook-profil frissítését, melyben a kiadó kaliforniai irodájának címe szerepel, az alábbi mondattal kiegészítve: "Kössük meg ezt az üzletet!". Bár lehet, hogy ez csak egy vicces kedvű internetező Photoshop-poénja, a NeoGAF szivárgásai az esetek többségében hihető gyökerekkel bírnak, szóval ez egyszer előlegezzük meg a bizalmat a fórumnak. Ráadásul maga Romero is híres arról, hogy nem tudja befogni a száját.

Hogy mit kezdhet a Square Enixnél Romero, jó kérdés; bár adja magát, hogy a Loot Drop eladásával ismét jelentős vagyonra tegyen szert, a kiadó egy ideje szárnyal, ha nagy játékokról van szó, így még az is lehet, hogy jut pénz John egy új ötletének kivitelezésére, bármi is legyen az. Romero neve legutóbb egyébként a rossz emlékű Old-school RPG Kickstarter-projekt alatt tűnt fel -- bízzunk benne, hogy nem egy újabb halott vállalkozásról van szó.