Az EA hétfőn jelentette be, hogy John Riccitiello lemondott vezérigazgatói pozíciójáról, aminek hallatán mind a tőzsde, mint pedig a befektetők fellélegeztek. A távozást pozitív légkör lengi be, ugyanis nem volt jó megítélése a 2007-ben pozícióba került vezérnek -- az egyik korábbi vezető őt okolja azzal, hogy az EA lelassult.

A nevét eltitkoló, de korábban vezetői pozíciót betöltő forrás a GamesIndustry stábjának elmondta: Riccitiello minden egyes évben pénzt veszített, amíg ő ott dolgozott, s szerinte egyáltalán nem ért a játékokhoz, s úgy általánosságban a szórakoztatóiparhoz. Sőt, igazából egy ellenszenves, nem pedig lenyűgöző személlyel állunk szemben, aki a vezetőség többi tagja mellett komoly szerepet játszott abban, hogy az EA már nem a régi önmaga.

„Az Electronic Artsnak jelenleg egy nagy létszámú vezetői stábja van, akik egyszerűen nem produktívak; gyakorlatilag nyugdíjba vonultak (ezt mi EA öregek otthonának nevezzük), s noha azt hiszik magukról, hogy most vagy egykor élen jártak az innovációban, a kreatív ötletekben, az igazság az, hogy a kreatív emberek már rég elhagyták a céget, hogy máshol tudják megvalósítani az ötleteiket, ott, ahol kockázatot vállalhatnak.”

Az informátor állítása szerint a cég már jó 10-15 éve nem csinált semmi említésre méltót, csak a meglévő tulajdonokat véreztették ki az elmúlt periódusban. „Szomorú, hogy régen milyen király volt ez a cég; Riccitiello a legnagyobb oka annak, hogy már nem ilyen. A távozása után talán még rendbe jöhet a cég, de nem hinném.” -- mondta az emberünk.

Természetesen nem mindenki ilyen negatív Riccitiellóval kapcsolatban, aki búcsúzólevelében teljes felelősséget vállalat a cég helyzetéért. Volt kollégája, Don Daglow szerint alapvetően jó munkát végzett a vezérigazgató főleg a digitális piacban rejlő potenciál kellő időben való kiaknázása terén, Peter Moore pedig szintén nem tartja egy rossz vezetőnek Riccitiellót, s sajnálja, hogy távozott.

John Riccitiello a hibás