• A PEGI és az ESRB nem áll le a koronavírus-járvány miatt
  • Emiatt nálunk nem várhatók csúszások, mint Japánban

A japán korhatárbesorolásért felelős CERO egy hete jelentette be, hogy május 6-ig biztosan leállítják működésüket, ami miatt nyilvánvalóan lehet számítani csúszásokra a régióban, hiszen ezen plecsni nélkül nem kerülhetnek a boltokba a játékok. Ezek után joggal merült fel a kérdés, hogy mi a helyzet az európai és az amerikai szervezetekkel, a PEGI-vel és az ESRB-vel, így az IGN utánajárt a dolgoknak.

jo-hir-nalunk-nem-varhatok-csuszasok-a-korhatar-besorolas-miatt.jpg

A jó hír az, hogy a nyugati piacokon nem kell számítani nehézségekre: mindkét szervezet működése zavartalanul folytatódik.

"Az előre tervezésnek köszönhetően az ESRB március 16. óta otthonról működik a koronavírus-járvány miatt. Egyelőre nem tapasztaltunk késést a besorolásokat tekintve. Készen állunk távolról folytatni tevékenységünket mindaddig, amíg szükséges" - mondta az amerikai korhatár-besorolásért felelős szervezet szóvivője.

"Röviden: igen, jelenleg távolról dolgozunk, ami minimálisan befolyásolja csak a működésünket. Amikor néhány hete kezdett kialakulni ez a helyzet Európában, gyorsan megtaláltuk a módját annak, hogy távolról folytathassuk a napi működésünket" - nyilatkozta a PEGI szóvivője.

A helyzet azért is különös, mert a CERO arra hivatkozva állította le működését, hogy távmunkában nem oldható meg a besorolás, úgy tűnik azonban, hogy a PEGI és az ESRB számára ez nem okoz komolyabb nehézséget.