Jeff Bridges hosszú színészi karriert tudhat magáénak, és ennek egyik fontos állomása volt, amikor szerepet vállalt a 2008-ban bemutatott Vasemberben, amely Jon Favreau rendező vezényletével gyakorlatilag útjára indította a ma már több milliárd dolláros franchise-nak számító MCU-t. Bridges ennek fényében egy 200 milliós vizsgafilmként tekint az alkotásra, ami nem csoda, hiszen a képregényadaptáció annak idején váratlanul nagy sikert aratott, és amellett, hogy lényegében ennek a filmnek köszönheti Kevin Feige azt, hogy a Marvelből ütőképes mozis brandet sikerült faragni, a produkciót a kritikusok és a közönség is minden idők egyik legjobb képregény-feldolgozásának tartja.

legiaocylowjzai5rujg2eft16htp0nbex7daiyzdvp3xhkjpg.jpeg

Azonban a forgatáson nem ment minden zökkenőmentesen, ugyanis a forgatókönyv a felvételek kezdetekor még be sem volt fejezve, arról már nem is beszélve, hogy a színészeknek sokszor improvizálniuk kellett, és emiatt Bridges is nagyon hiányolta a profizmust a munkálatok alatt. „Emlékszem, mennyire frusztrált voltam színészként. Szeretek felkészült lenni. Szeretem, ha tudom a szövegemet” – idézte fel a Happy Sad Confused podcastben, ahol az FX-es sorozata, A nagy öreg 2. évada kapcsán járt. A színész elmondta, hogy át kellett kicsit kapcsolnia az agyában valamit annak érdekében, hogy ne zavarja az amatőrség látszata, de amint megtette, minden megváltozott. „Azt mondtam: ’Jeff, nyugi, egy 200 milliós vizsgafilmet csinálsz ezekkel a remek fickókkal. Csak élvezd, engedd el magad!’

Aztán a kérdezz-felelek során szóba került, hogy Bridges esetleg visszatérne-e Obadiah Stane, azaz a Vasmángorló szerepében (ugyebár ő játszotta a film főgonoszát), azonban a színész nem tudott semmiféle konkrétumot mondani, állítása szerint nem érkezett megkeresés a Marveltől, noha a Vasember fejlesztése idején szó volt arról, hogy nyitva hagyják számára az ajtót. „Amikor elolvastam a szkriptet, Obadiah Stane beleesett abba a nagy tartályba a végén. A forgatókönyvben, amit elolvastam és amit elfogadtam, kihúzták a páncélját, kinyitották, és nem voltam benne” – mondta Bridges, majd hozzátette: „Ki tudja? Ez az egész egy tudományos fantasztikum, felbukkanhatok újra.

A képek forrása: Marvel