James Gunn jelenleg a DC-moziverzum rebootolásán, azon belül is a jövőre érkező Superman-filmen foglalatoskodik, de közben persze egykori kollégáit sem téveszti szem elől. Mivel nagy mozi- és képregényrajongó hírében áll, nem kerülte el a figyelmét a Deadpool & Rozsomák hatalmas sikere, így egy X-posztban gratulált Ryan Reynoldsnak, Hugh Jackmannek, Shawn Levy-nek, Kevin Feige-nak, Louis D'Espositónak, továbbá az összes többi barátjának a Marvel Studiosnál a film 206 millió dolláros észak-amerikai nyitóhétvégéjének apropójából.

Gunn korábban A galaxis őrzői-trilógiát, plusz egy karácsonyi rövidfilmet készített a Marvelnek: A galaxis őrzői és A galaxis őrzői vol. 2 után egy régi Twitter-bejegyzés miatt menesztette a Disney, a Warner Bros. azonban rögtön lecsapott rá, és felbérelték, hogy rázza egy kicsit gatyába az akkor már erőteljesen haldokló DC-s moziverzumot. Az író-rendező így is tett, megcsinálta a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagot, majd annak spin-offját, a Peacemaker című sorozatot – közben az MCU-színészei nyílt levélben álltak ki Gunn mellett, melynek következtében a Mickey egeres cég kénytelen volt visszahívni a direktort. A galaxis őrzői: Ünnepi különkiadás és A galaxis őrzői: 3. rész tető alá hozását követően a marveles pályafutására pontot tett, és mivel a Warner kinevezte a DCU főnökének, immáron minden erejével azon van, hogy ütőképes franchise-t kreáljon a rivális DC-képregények szuperhőseiből.

Ennek első szelete, a Creature Commandos című rajfilmsorozat még idén érkezik, ezt követi a Superman jövő nyáron, de természetesen még rengeteg különféle projekt is készülőben van a stúdiónál, amelyek segíthetnek helyre billenteni a DC megtépázott renoméját.