Noha nemrég érkezett meg a nagysikerűt Terminátor-anime, A vég kapujában a Netflixre, ami a mozifilmes vonalat illeti, nem áll túl jól a franchise szcénája. Legutóbb a  Sötét végzet keltett hatalmas csalódást még 2019-ben, aminek készítésében egyébként a maga James Cameron is részt vett producerként és ötletgazdaként. Mindhiába, a hatodik epizód így is a földbe állt, mind kritikailag, mind pedig anyagilag, és a rendező most el is mondta, hogy mi volt az igazi gond a produktummal.

"Szerintem a Rev-9 piszok menő. Személy szerint úgy vélem, hogy ez pont olyan jó, mint bármi, amivel ezt az egészet útnak indítottuk. A mi problémánk nem az volt, hogy a film nem működött. Nem, a probléma az volt, hogy az emberek nem ültek be rá. Sokszor elismertem ezt már Tim Millernek. Azt mondtam neki: én már az előtt megpecsételtem ennek a filmnek a sorsát, hogy egyetlen szót leírtunk volna a forgatókönyvbe vagy leforgattunk volna egyetlen snittet. Elértük persze a célunkat. Egy logikus folytatást készítettünk egy olyan filmhez, amelyre az emberek tódultak a mozikba a maga idejében, de mikor ez kijött, már mind vagy meghaltak, vagy nyugdíjba vonultak, lerobbantak egészségileg, netán demenciájuk is van már. Esély nem volt a sikerre. Ez a film semmit sem kínált egy új közönségnek" – magyarázta Cameron az Empire magazinnak.

terminator-anatomy1-videosixteenbynine3000.jpg

A direktor már egy korábbi interjúban is kifejtette ezt a problémát, állítása szerint ő és Miller elég sokat vitatkoztak arról, hogy visszahozzák-e Arnold Schwarzeneggert az új részben. Cameron persze ragaszkodott hozzá, hiszen egyrészt az Osztrák Tölgy régi barátja, másrészt a franchise elválaszthatatlan tőle. Ugyanakkor a rendező azt mondja, hogy Miller inkább Linda Hamilton visszatérése mellett kardoskodott. Végül mindkettő rossz döntésnek bizonyult, a film hatalmasat bukott a kasszáknál, és Cameron úgy gondolja, hogy ennek az oka az, hogy a Sötét végzet a „nagypapa” mozija, ennek fényében képtelen volt megszólítani a fiatal közönségét.

Képek forrása: Empire