Örvendezhetnek az Alien-rajongók, ugyanis a franchise legújabb filmje, a Romulus egyre zajosabb siker a mozikasszáknál: Fede Álvarez hazánkban forgatott rendezése Kínában is termeli a pénzt, és noha vannak elégedetlen hangok, a kritikák összességében így is pozitívak. Felmerül tehát a kérdés, hogyha ilyen jól alakulnak a dolgok, akkor mi a helyzet a folytatással? Nos, az minden bizonnyal el fog készülni, ugyanakkor korai még konkrét tervekről beszélni. Álvarez mesélt arról, hogy szívesen forgatna egy Alien vs. Predator-filmet is a 2022-es nagy sikerű Préda direktorával, egyes pletykák már arról szólnak, hogy esetleg A Világ Ura, azaz James Cameron is visszatér a franchise-hoz – de őszintén szólva mindkét lehetőség valószínűtlen, bár az előbbire még így is több az esély, mint az utóbbira.

Ugyebár Cameron írta és rendezte A bolygó neve: Halált, amit sokan azóta is a franchise legjobb epizódjának tartanak, és tény, hogy az úriember olyan magasra tette a lécet azzal a filmmel, amit utána senki sem tudott még csak megközelíteni sem. A 2000-es évek elején ugyan szó volt egy izgalmasnak tűnő kooperációról, amely során Cameron és A nyolcadik utas: a Halál rendezője, Ridley Scott összeállnak egy közös Alien-film erejéig, ami elvileg a space jockey-k és a xenomorphok eredetét is megmagyarázta volna. A forgatókönyvért Cameron felelt volna, a direktori székben pedig Scott foglalt volna helyet, azonban a projektből nem lett semmi, mert a 20th Century Fox inkább Paul W.S. Anderson Alien vs. Predatorja mellett tette le a voksát. Cameron dobbantott, Scott pedig jó 10 évvel később megcsinálta a Prometheust – előbbi mostanság is inkább a saját agyszüleményeivel foglalkozik, más nagy címekbe nem akar és nem is tervez fejest ugrani. Az Avatar-filmek mellett egy saját Terminátor-projekten is dolgozik, és mivel híres arról, hogy nem szeret kompromisszumokat kötni, nyilván olyan franchise-okba sem szeretné beleártani magát, amik nem az ő gyermekei.

Cameron amúgy is elfoglalt, néhány hete a The Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy összesen 23 projekt áll a „várólistáján” az Alien-franchise előtt. Elsősorban persze az Avatarra fókuszál, aminek jövőre meg is érkezik a harmadik epizódja, és a következő kettőt is ő rendezi meg – ez pedig, ha minden a terv szerint megy, jó 10 évre lefogja kötni őt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a rendező idén lett 70 éves, szóval ő sem fiatal már, és emellett is nagyon megválogatja, hogy mibe fog bele, mert nem tud mindent megvalósítani, amit akar.