Rengeteg népszerű, hosszú múltra tekintő hollywoodi franchise van, melyet az évek során a kontárok sikeresen meggyaláztak, tönkretettek és sírba tettek, de a Terminátor még ezek között is kivételesen sokat szenvedett. James Cameron kultikus filmjei a mozgóképes történelem kiemelt darabjainak számítanak, ám az író-rendező hiába zárta le a történetet a második résszel, a producerek képtelenek voltak békén hagyni a témát, és ennek eredményeként egyre-másra hányták össze a borzalmasabbnál borzalmasabb folytatásokat, ami egészen odáig vezetett, hogy a legutóbbi epizód, a 2019-es Sötét végzet akkorát bukott a kasszáknál, hogy végleg lekapcsolták a lélegeztetőgépről a sorozatot. Legalábbis ami a mozifilmes szcénát illeti: ugyanis a hónap végén érkezik a Terminator Zero című anime-széria a Netflixtől, ami talán pumpál némi friss vért a franchise-ba – és ennek kapcsán Cameron is elhintette, hogy talán nincs minden veszve, és az sem kizárt, hogy találkozunk még a vásznon a Skynet kegyetlen halálosztóival.

A direktor is részt vett a múlt hétvégén megrendezett D23 expón, ahol az Avatar 3-ról árult el friss infókat, azonban a The Hollywood Reporter embere rákérdezett Cameronnál, hogy mi a véleménye a Terminátor Zero-ról.

Érdekesnek tűnik. Ezzel nagyjából olyan a kapcsolatom, mint a Sarah Connor krónikáival: az, hogy mások szövik tovább annak a világnak a sztoriját, amelyet én indítottam el, érdekes számomra. Mit hasznosítanak ebből? Mi érdekli őket ennek kapcsán? Ebben az esetben úgy tűnik, visszatérnek az ítélet napjának az előzményeihez, a nukleáris háborúhoz, illetve felteszik a kérdést, hogy ez az idővonal végleges-e. Kíváncsi vagyok, mivel állnak elő. Jelenleg a saját Terminátor-projektemen dolgozom. Ennek nincs köze a sorozathoz. Akár a Sarah Connor krónikái esetében, úgy ez esetben is olyan dolgokat érintenek, amelyekkel tőlük teljesen függetlenül én is eljátszadoztam. Szóval kíváncsi vagyok. Persze nem úgy, hogy megöl a kíváncsiság, de nyilvánvalóan szép lenne, ha sikerrel járnának”

Amikor azonban a riporter bővebben is érdeklődni kezdett a titokzatos projektről, a rendező szűkszavú lett: „Az én projektem szupertitkos. Nem szeretném, ha egy potenciálisan veszélyes robotügynököt kellene bevetnem, ha esetleg beszélnél erről valakinek, még visszamenőleg sem.

Cameron egyébként nem először nyilatkozik egy új Terminátor-film lehetőségéről, legutóbb az Avatar: A víz útja bemutatója idején utalt rá, hogyan folytatná, illetve újítaná meg a franchise-t. „Ha valaha is készítek még egy Terminátor-filmet, és amúgy talán megpróbálom újraindítani a franchise-t, amiről már tárgyalunk is, bár még semmilyen döntést nem hoztunk, akkor sokkal inkább a mesterséges intelligencia kérdését domborítanám ki benne, semmint azt, hogy a gonosz robotok fellázadnak” – ecsetelte akkor a megalomán zseni.

Ti mit gondoltok? Van még szusz ebben a témában, vagy épp itt az ideje, hogy elengedjék az egészet?