Strauss Zelnick, a Rockstart tulajdonló Take Two feje a GameSpotnak árulta el, hogy pontosan hol tart most a GTA franchise, ha a boltokba leszállított példányokat nézzük. Bár a 125 milliós szám nem konkrét eladási érték, így is következtethetünk belőle a siker gigászi méretére, hisz a tavaly ilyenkor elért 114 milliós adat egyetlen év leforgása alatt 11 millióval növekedett -- és ez alatt az idő alatt bizony egy GTA-játék sem jelent, leszámítva a mobilos és PS3-as klasszikus újra kiadásokat.

Zelnick azt is felfedte, hogy ebből a 125-ből 25 millió takarja a GTA IV-et, mely a sorozat eddigi legsikeresebb epizódja. Szóba került persze a Call of Duty is, mely évenként jelentkezik új résszel, és rendre nagyobbat durran. Zelnick szerint azonban ez nem követendő példa, mert a Take Two-nál mindig a minőségre helyezik a hangsúlyt a mennyiséggel szemben, és ezen a stratégián nem szeretnének változtatni, hisz még mindig sok pénzt hoznak a nagy franchise-aik.

A GTA V PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni 2013 tavaszán, valószínűleg májusban. Sajnos a PC-s változatról még nem született döntés, igaz, a játékosok petícióval igyekeznek felhívni magukra a Rockstar figyelmét. A magunk részéről mindenesetre nem idegeskedünk, hisz a handheld felvonásoktól eltekintve minden GTA-játék megjelent PC-re is, még a GTA IV DLC-it is megkaptuk. A kérdés inkább a mikor, mert egy ekkora program átírása bizony hatalmas mennyiségű munkát von maga után.