• Murnau 1922-es  Nosferatuját remake-eli Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony)
  • Egyelőre csak Anya Taylor-Joy (A boszorkány, A Vezércsel) szerepe ismert

Még be sem fejeződtek a The Northman munkálatai, Robert Eggers rendező és Anya Taylor-Joy máris leszerződtek egy újabb horrorra. Először a 2015-ös, váratlanul nagy sikert aratott A boszorkányban dolgoztak együtt, ezúttal pedig a német expresszionizmus egyik alapművét, a legendás Murnau Nosferatu című munkáját gondolják újra - közölte a Collider.

A Bram Stoker Drakuláján alapuló mű modernizálását hat éve tervezi egyébként Eggers, amit a Robert Pattinson és Willem Dafoe főszereplésével készült A világítótorony, majd a már említett – Nicole Kidman, Dafoe, Taylor-Joy és Alexander Skarsgård nevével fémjelzett – The Northman forgatása szakított meg.

the-witch.jpg
(A kép forrása: IndieWire)

Egyelőre nem tudni, hogy milyen újdonságot eszelt ki Eggers a remake-re, ahogy Taylor-Joy karakterét és a szereplőgárda többi tagját sem ismerjük. A Vezércsel sztárszínésznőjét egyébként még a The Northman jövő áprilisi premierje előtt, a stílusos előzetesével minket is lázba hozó Utolsó éjszaka a Sohóban című horrorfilmben láthatjuk majd. Ti láttátok az eredeti Nosferatut vagy inkább más Drakula adaptációkat kedveltek?