Ha Ikrek jegyű a párod, netán valamelyik szülőd, rokonod, barátod, akkor a következő sorok hasznos útmutatóként szolgálnak, de ha te magad vagy a jegy szülötte, akkor is érdemes velünk tartanod. Persze a többi zodiákusról sem feledkeztünk meg, a Bien.hu horoszkóp rovatában róluk is sok érdekességet olvashatsz.

Az Ikrekről általánosságban

Az Ikrek jegy harmadikként következik a sorban a Kos és a Bika után, a Nap május 21. és június 20. között tartózkodik benne.

Az uralkodó bolygója a Merkúr, ami több ponton is megmutatkozik, például abban, hogy az Ikrek jegyű ember számára nagyon fontos a család. A testvéreivel jó kapcsolatot ápol, és ő is nagy családra, több gyermekre vágyik, hogy csemetéi is megtapasztalhassák, micsoda kincs egy testvér. Nem ritka, hogy a testvéreivel együtt dolgozik vagy közös vállalkozást vezetnek.

A kommunikáció mestere

Az Ikrek jegy szülötte a szavak embere, szeret és tud is sokat beszélni. Nyitott természetének köszönhetően még idegenekkel is könnyen szóba elegyedik, nem jelent számára gondot az ismerkedés. Őt nem zavarja, ha mások előtt kell beszédet mondania, sőt, kifejezetten élvezi az efféle rivaldafényt.

bienhu-2022-augusztus-linkmarketing-2.jpg

Társaságban pedig szereti ő vezetni a beszélgetés fonalát, ha ő ott van, nincs kínos csend, hiszen képes azonnal bedobni valami új témát, ha kezd ellaposodni a társalgás. A másokkal való kommunikáció a lételeme, emiatt remekül érvényesül minden olyan szakmában, ahol a kamatoztathatja a “beszélőkéjét.”

Remek ügyfélszolgálati munkatárs, kapcsolattartó, coach válhat belőle, de a színészi vagy az újságírói pályán is roppant sikeres lehet. Még a kényesebb témákkal kapcsolatban is kiválóan meg tudja fogalmazni a gondolatait, és akkor sem blokkol le, ha kínos kérdések érik, remek kommunikációs érzékével hamar előrukkol egy frappáns válasszal. A kereskedelemhez is kiváló affinitása van.

Ami nem érdekli, az nem is létezik

Az Ikrek jegyű embert a környezete gyakran vádolja felületességgel, miszerint mindenbe belekezd, de semmiben sem mélyed el igazán, és hamar elfogy a lelkesedése. Ennek viszont nem a motiváció hiánya az oka, hanem az, hogy az Ikreket egyszerűen annyi minden érdekli, hogy nem tud lehorgonyozni egy-egy dolog mellett. Nem veszik el a részletekben, hanem ügyesen kiragadja a lényeget. 

Nála semmi meglepő sincs abban, ha egyik héten még a festészetért rajong, utána már a sziklamászás érdekli, majd a gasztronómia iránt kezd el érdeklődni.

Azt viszont nem tolerálja, ha mások rá akarják erőltetni a véleményüket, hanem ragaszkodik ahhoz, hogy ő maga alkossa meg a saját álláspontját, miután minden oldalról megvizsgálta az adott helyzetet. Független jellem, aki szereti a saját tapasztalatain keresztül megítélni a világot.